Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

csütörtök, március 15

Hogyan állítsuk meg a szenvedést és a visszafelé teremtést?

Dr. Robert Anthony üzenete

Az egyik tévhit, ami sok embert befolyásol az, hogy TETTEINK, CSELEKEDETEINK által kapjuk meg azt, amit akarunk. A legtöbben úgy gondolják, hogy CSELEKVÉS által történnek meg a dolgok. Az ilyen tévhit hatására azonban VISSZAFELÉ TEREMTESZ.

Hadd magyarázzam el!
Azért fektetünk annyi energiát a cselekvésbe, mert nem értjük meg gondolataink energiáját. Ha jobban megfigyeled, akkor az emberek tetteinek 90%-a arra szolgál, hogy kompenzálja a nem megfelelő gondolatokat.

A kínai filozófus Lao-Tsu azt mondta: " az Út gyakorlatában minden nap elejtesz valamit. Egyre kevésbé kell erőltetned a dolgokat, míg végül eljutsz a nem-cselekvéshez. Ha semmit sem tettünk, semmi sem marad elvégzetlen."

Mit ért a "cselekvés nélkül tenni" kifejezés alatt?

Az a baj, hogy legtöbbünk teljesen elfoglalt a cselekvéssel. És sajnos legtöbb tettünk általában magában foglalja a szenvedést. A nyugati világ ma cselekvés-orientált, ezért nagy hangsúlyt helyezünk a tettekre. Annyira elfoglal bennünket a cselekvés, hogy észre sem vesszük, hogy mindez visszafele teremtéshez vezet.

A legtöbb cselekedetünket a félelem, agódás vagy kétségbeesés vezérli, mert azt hisszük, semmi sem történik, ha nem teszünk valamit. Más szavakkal, megpróbáljuk tetteinkkel kierőszakolni vágyaink megvalósulását.

Ha pedig a tettekre vonatkozó döntéseid dominálnak, akkor nem fogsz arra fókuszálni, mit szeretnél a jelen pillanatban. Ezért fogsz "félreteremteni", mert a MOST a legelső és legfontosabb lépés a teremtési folyamatban.

És itt a titok:

Nem a tetteid által történnek meg a dolgok, hanem a szándékod által.

Minimumra csökkentheted tettvágyadat, ha hagyod magad vágyaidra fókuszálni egészen addig, míg érzed, hogy megindul benned a pozitív energia. Ez az energia nem kétségeken, félelmen, aggódáson vagy szükségen alapul.

Ha arra fókuszálsz, amit akarsz és nem arra, amit nem akarsz, tudni fogod, mikor kell cselekedni.

És ha megteszed, akkor az erőfeszítés nélküli lesz. Megnyílnak az ajtók és az egész Univerzum összefog, hogy segítsen neked vágyaid elérésében.

Egyszerűbbre fogva, tehát nem kellene addig cselekedned, míg nem vizualizáltad célod és nem tetted elmédben annyira valóssá, hogy a következő lépés, bármi legyen is az, a leginkább logikusnak tűnik.

Honnan tudhatod a következő logikus lépést? Itt a teszt, amit elvégezhetsz, mielőtt cselekvésbe fogsz:

Ha arra fókuszálsz, amire vágysz és még nyomasztónak érzed, félelmet érzel, akkor még nem állsz készen a tettekre.

Akkor tudod, hogy készen állsz, ha úgy érzed, a következő logikus lépés megerőltetés nélküli. Nincs erőfeszítés, nincs feszültség és nincs fájdalom.

Ki akarjuk használni ezáltal a fellendítő energiát, ugyanazt a fellendítő energiát, ami bármit megteremt az Univerzumban. Azonban annyira megragadtunk az "ez van" valóságában, hogy úgy érezzük, szellemi erőfeszítéssel és fizikai tettekkel kell mindent megalkotni.

Ismersz olyan embereket, akik olyan sok csodálatos dolgot megszereztek szinte erőfeszítés nélkül? Szinte úgy tűnik, nekik mindenki mással szemben előnyük van. És akkor ott vannak azok, akik a legkeményebben dolgoznak és a legkevesebbel rendelkeznek.

Ez nem valami igazságos, ugye? Azonban így működik az Univerzum.

Sajnos akik a legkeményebben dolgoznak azoknak azért van általában a legkevesebbjük, mert nem tanulták meg összehangolni energiájukat. Ők életük alakításának kemény módját választották. Tetteikkel próbálják megteremteni azt, amit akarnak.

Arra is tanítottak, hogy ha meg akarjuk kapni, amit szeretnénk, akkor keményen meg kell dolgozni érte. Vagy nem hallottad még azt, hogy ha el akarsz érni valamit, akkor keményen küzdened kell? Az üzenet egyértelmű: ha nem kínlódsz, nem szenvedsz, akkor nem jutsz előre.

Az igazság azonban ez:

Minden egyes alkalommal, amikor szenvedsz, félreteremtesz.

Minden alkalommal, amikor fájdalmat érzel, vagy szenvedsz, vonzásod iránya nem arra fordul, amit szeretnél, hanem inkább arra, amit éppen nem.

Ezt olvasd el mégegyszer!

A tettek szükségesek, de azok csak az utolsó elemei a teremtési folyamatnak.
A tetteket nem lehet hatékonyan felhasználni az eredmények beindítására.

Emlékezz arra, hogy rezgésed által teremtesz meg bármit. Minden rezeg és ezzel a rezgéssel harmonizálva vonzzuk magunkhoz az eseményeket. Mielőtt tehát bármit is teszel, kérdezd meg magad, hogyan rezgek? Hogy állapítod ezt meg? Úgy, hogy megfigyeled, mit érzel. Érzéseid megtmutatják rezgésszintedet.

Ahogy érzel, az meghatározza, mit vonzol.

Ha felhasználod a teremtés folyamatát azáltal, hogy arra fókuszálsz, amit akarsz és nem arra, amit nem akarsz, akkor meg fogod látni, hogy az Univerzum olyan különböző körülményeket fog neked felajánlani, melyekhez kevesebb cselekvés szükséges.

Ez elvezet a "cselekvés nélkül tenni" állapotba, vagyis az erőfeszítés nélküli tettekhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails