Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

csütörtök, június 16

A jelen erőteljes, oszthatatlan gömbje - vizualizációs gyakorlat

Christopher Westra üzenete

Ennek a gyakorlatnak az ötlete még a főiskolán merült fel bennem az "Idő és szabad akarat" című könyv olvasásakor. Ez a könyv elmagyarázza, hogy ha az időt lineárisnak tekintjük, azzal tudatalattinkat megosztjuk múlt, jelen és jövőre. Ezzel a megosztással pedig elveszítjük szabad akaratunkat, mert nem látunk tisztán.

Ha megtanulunk teljes emberként élni a jelenben, szabaddá, erőteljessé válunk. A gyakorlatnak az alábbi 3 haszna van:

1. Tisztábban fogod látni az életet.
Jobban fogsz emlékezni a múltban tanult leckékre. Fel fogod ismerni, hogy nincs múlt és a megtanultak itt és most veled vannak.

2. Csökkennek félelmeid.
Megállíthatod a negatív jövőbeni események képeinek felidézését. Ezek a jövőképek alkotják a félelem alapját. Ezek nem valósak.

3. Több szabad akaratot és erőt fogsz megtapasztalni.
Amikor tudatunkat múltra, jelenre és jövőre osztjuk, azzal egy szellemi játékot űzünk vele, hogy ne lássuk meg tetteink következményeit.
Amikor homályos perspektívából indulunk ki, gyakran olyan döntéseket hozunk, amik eltávolítanak bennünket attól, amire vágyunk.

Íme a vizualizáló gyakorlat:
Olvasd el a lépéseket, majd csukd be szemed és hajtsd végre a gyakorlatot! Ha ki kell nyitnod a szemed, hogy beleless a leírásba, tedd meg nyugodtan!

1. Lépés: Csukd be szemed! Végy néhány mély lélegzetet! Mondd magadban: "Tudatom egy és oszthatatlan."!

2. Képzeld el a múltat, jelent, jövőt egy idővonalként! Nem lesz nehéz, mert általában ilyennek látjuk. Ezt nevezik lineáris időnek, mert egy vonalról modellezzük.

3. Az idő valójában nem egy vonal. Az idő, ahogyan mi gondolunk rá, gyakorlatilag nem létezik. Ezt tanította Henri Bergson.
Mondd magadnak: "Nincs múlt, jelen, jövő egymás utáni sorrendben"!
A tudatosságunk az, amit holisztikusan, holografikusan vagy lineárisan tapasztalunk meg.


4. Kezdd el a vonalat a "múlt" végénél felgombolyítani! Képzeld el, amint a múlttal kezdve, a jelen pillanat felé haladva felgombolyítod az idő vonalát! Minden emlékkel, tapasztalattal, kapcsolatokkal együtt. Ez mind a jelen.
Ha a vonalnak olyan szakaszai vannak, amiket nem akarsz többé, mert fájdalmat, csalódást, magányt okoztak, akkor vágd ki őket és hagyd elúszni!

A múltnak csak azt a részét gombolyítsd fel, amit meg akarsz tartani! Ahogy gombolyítod a vonalat, a jelen pontja egyre nagyobb és nagyobb és fényesebb lesz, amint egy gömbbé válik. Ez a gömb a jelen erőteljes, oszthatatlan gömbje.

5. Most fogd a jövő vonalvéget és kezdd feltekerni a jelen pillanatra.
Szedd össze minden célodat, álmodat, reményedet, vágyadat és gombolyítsd fel a jelen pillanatra!

Nem leszel hatással az időre, mert az idő nem létezik. Az idővel kapcsolatos tudatosságodat változtatod meg. Amikor az úgynevezett jövőt is feltekerted a jelenre, a jelen gömbje egyre fényesebbé válik.

6. Most lásd, ahogy a jelen gömbje lüktet és ragyog az élettel teli erőtől! Ez az oszthatatlan erőteljes gömbje a jelennek lesz új tudatosságod szimbóluma.

Gyakorlással egyre fejlődni fogsz. Ismételd meg ezt a gyakorlatot bármikor, ha erőre van szükséged a jelenben!

Sajnos sokunknak szokásává vált tudatunkat szétdarabolni. Valóban azt hisszük, hogy a realitás osztott, mert ezt tanultuk.
Ha megtanulunk holografikus tudatosságban élni, azáltal megnő holografikus képességünk vágyaink megteremtésére és bevonzására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails