Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

hétfő, július 4

Használd belső irányító rendszered!

Brian Tracy üzenete

Fantasztikus érzelmi és szellemi erővel rendelkezel, mely időnként pontos visszajelzést ad neked életed minden területén.

Ebben az üzenetben megtanuljuk, hogyan hangoljuk be magunkat arra, hogy minden helyzetben helyes döntést hozzunk.

Hogyan használd belső irányító rendszered?
Tudjuk, hogy a test természetszerűleg hajlamos az egészségre és életerőre. Arra lett tervezve, hogy megfelelő ápolás és gondoskodás mellett 100 évig éljen. Ha valamilyen testrészünkkel baj van, azt fájdalom vagy kényelmetlenség érzésének formájában tapasztaljuk meg.

Tudjuk, ha testünk nem simán, fájdalommentesen működik, akkor valami baj van és teszünk érte valamit, hogy kijavítsuk. Elmegyünk az orvoshoz, gyógyszert szedünk, terápiára, masszázsra járunk. Tudjuk, hogy ha egy időre figyelmen kívül hagyjuk a fájdalmat, kényelmetlenséget, akkor az valami komolyabb bajt okozhat.

Hogyan különböztessük meg a helyest a helytelentől?
Ugyanilyen értelemben a természet mindig talál rá módot, hogy érzelmileg kifejezze mi jó nekünk az életben és mi nem. Ugyanúgy, ahogy fizikai fájdalom előidézésével irányít a fizikai valóságban, érzelmi fájdalom által vezet bennünket az érzelmi vagy mentális valóságban.
A dologban az a csodálatos, hogy úgy lettünk megalkotva, hogy ha egyszerűen odafigyelünk elménkre, testünkre és érzéseinkre és követjük az adott útmutatást, akkor drámaian fel tudjuk javítani életünk minőségét.

Mint ahogy tested természetes állapota az egészség és jó erőnlét, a természetes érzelmi állapotod a béke és boldogság. Valahányszor eltérést tapasztalsz meg az béke és boldogság állapotától, az egy jelzés, hogy valami hibás. Valami nincs rendben gondolataiddal, tetteiddel vagy szavaiddal. Ha boldogság érzése jár át, az a legjobb jele annak, hogy miből kell többet tenned vagy kevesebbet.

A hírnök
A boldogtalanság azt jelenti életednek, mint a fájdalom a testnek. Hírnökként küldték, hogy elmondja, az amit éppen csinálsz, az nem jó neked.


Nagyon gyakran elégedetlenségtől szenvedünk. Idegesnek és kényelmetlenül érezzük magunkat egy megmagyarázhatatlan okból. Elégedetlenek vagyunk helyzetünkkel. Néha nem tudunk aludni. Néha idegesek vagy ingerlékenyek vagyunk. Nagyon gyakran megesik, hogy csalódunk olyan dolgok miatt, melyeknek a valódi eseményekhez semmi közük. Mélyen belül érezzük, hogy valami nem olyan, amilyennek lenni kellene és úgy érezzük horgon vergődő halak vagyunk, akik hánykolódnak, hogy érzelmileg felszabaduljanak.

Elégedtelenség
És ez jó dolog. Az elégedetlenség mindig egy pozitív változás előtt jön. Ha teljesen elégedett lennél, sosem tennél lépéseket, hogy javíts vagy változtass körülményeiden. Csak ha elégedetlen vagy valamilyen okból kifolyólag, akkor van motivációd megváltoztatni viselkedésed, melyek előre vagy fentebb visznek.

Figyeld magad! Hallgass belső hangodra! Ússz személyiséged áramával! Tedd azt, ami boldoggá tesz és valószínűleg nem fogsz többé hibázni.

Gyakorlatok
Íme 3 lépés, melyek segítségével azonnal átültetheted a fentieket a gyakorlatba:

1. Figyelj magadra és bízz az érzéseidben! Ha van olyan része életednek, ami stresszt és boldogtalanságot okoz, határozd el, hogy megoldod!

2. Azonosítsd életed azon területeit, ahol valamilyen okból elégedetlen vagy frusztrált vagy! Mit kellene vagy tudnál megváltoztatni?

3. Gondolj mindig arra, a természet azt akarja, hogy boldog, egészséges, kedvelt és sikeres légy! Minden eltérés ettől az állapottól egy jelzés, hogy tettekre van szükség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails