Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

péntek, december 21

Szeretetteljes Ünnepeket!

Joel Osteen üzenete

Talán számtalanszor hallottál már Jézus születéséről, de próbáltad már magad beleképzelni Mária helyébe? Milyen lehetett számára?

Mária egy szerény tini lány volt Názáretben, a régió egyik legszegényebb, lepusztult városában. Mária nem volt említésre méltó személyiség.
Egy napon megjelent egy angyal és ezt mondta: "Mária, te Isten kegyeltje vagy. Egy fiúnak fogsz életet adni anélkül, hogy férfit ismernél. Ő lesz Isten fia."


Isten olyan ígéretet tett Máriának, ami valójában nem volt hihető. El tudod képzelni milyen kétkedő és hitetlenkedő gondolatok bombázták elméjét? Ilyen gondolatok, hogy "Hogy születhet gyermekem férfi nélkül? Ez lehetetlen. Ez ellentmond a természet törvényének."
Ha Mária csak a körülményeit vette volna figyelembe, azzonnal feladta volna. De ő nem a körülményeire figyelt, hanem Isten mindenhatóságára. Megértette a törvényt, hogy ha Isten azt mondja, akkor meg is valósítja.

Amikor Mária válaszolt az angyalnak, nem mondta "Óh ez olyan hihetetlennek tűnik. Nem látom hogyan történhetne meg."
Mária bátor volt. Hitt. Azt válaszolta "Úgy legyen, ahogy mondtad." Vagyis azt mondta ezzel "Egyet értek. Történjen meg! Ha Isten azt mondta, kegyeltje vagyok, elhiszem. Ha Isten azt mondja, a lehetetlen megtörténhet - elhiszem."

Barátaim, ilyeneknek kell lennünk, amikor Isten elültet szívünkben egy ígéretet. Ahelyett, hogy okoskodnánk teljesen eltökéltnek kellene lennünk, hogy amit mondott, azt meg is teszi.

Mária elhitte, de volt egy kérdése. "Elhiszem, hogy megvalósul az ígéret. Egyetértek, de hogyan fog megtörténni?"

Neked is lehet egy "hogyan" kérdésed. Vagyis gondolhatod "Elhiszem, hogy beteljesülnek álmaim, de hogyan fogom megcsinálni?"
"Hogyan fogok meggyógyulni?"
"Hogyan szabadulok meg ettől a függőségtől?"

Azt gondolom Isten mindenkinek ugyanazt mondja, amit az angyal Máriának válaszolt: "Szent szellem száll reád, és a Legfelségesebb ereje árnyékol be téged." (Lukács 1:35)
Vagyis Isten feléd lehel és természetfölötti jelenségek fognak történni.

Hogyan fogsz meggyógyulni? A Legfelségesebb ereje száll le rád. Hogyan fogod megvalósítani álmaidat? A leghatalmasabb Isten, az Univerzum megteremtője árnyékol be téged.
Barátaim, ha Isten színre lép, csodák történnek. Természetfölötti lehetőségek kerülnek utadba. Félresiklott családtagok jó útra térnek.  Állandónak tűnő problémákról kiderül, hogy csak átmenetiek.

Máriához hasonlóan vesd meg ma lábad és tedd meg a te részed! Egyezz ki Isten szavával! Fogadd be ígéreteit és engedelmeskedj parancsainak! Nem tart soká és Szelleme beárnyékol téged és életet és csodákat hoz körülményeidbe!

Legyenek békések, szeretetteljesek az ünnepek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails