Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

péntek, február 15

Szuper hozzáállás 4 lépésben

Brian Tracy üzenete

Mindig felmerülhetnek váratlan események, de mi a legfontosabb ilyen helyzetben?
A legfontosabb az, hogyan reagálsz, főleg akkor, ha váratlan problémák merülnek fel.

Az alábbi 4 dolgot teheted meg, ha biztos akarsz lenni abban, hogy hozzáállásod minden körülmények között a legjobb.



Fókuszálj a jövőre!

Bármilyen kihívással is találkozol, először is fókuszálj a jövőre, ne a múltra! Ne azzal vergődj ki mit csinált és ki a hibás, koncentrálj arra, hol akarsz lenni és mit akarsz csinálni! Legyen tiszta, mentális képed a sikeres, ideális jövődről és tedd meg amit csak tudsz, hogy elindulhass abba az irányba! Elmédet, gondolataidat, mentális képeidet fordítsd a jövőre!

Gondolkodj a megoldáson!

Ha bármikor is nehézséggel találkozol, a megoldásra koncentrálj, ne a problémára! Gondolkodj és beszélj az ideális megoldásról, ne vesztegesd az idődet a probléma felmelegítgetésére! A megoldások eredendően pozitívak, míg a problémák negatívak. Abban a pillanatban, amikor elkezdesz megoldásokon gondolkodni, pozitív és konstruktív emberi lénnyé váltál.

Keresd a jót!

Feltételezd, hogy minden nehézségben, kihívásban valami jó rejlik.
Dr. Norman Vincent Peale, a pozitív gondolkodás fő képviselője egyszer azt mondta: "Ha Isten bármikor is ajándékot akar adni, problémába csomagolja azt." Minél nagyobb ajándék jön, annál nagyobb problémát kapsz.  Azonban az a csodálatos dolog, hogy ha az ajándékot keresed, mindig meg fogod találni.

Keresd az értékes leckét!

Tételezd fel, hogy bármivel is nézel szembe jelen pillanatban, az pontosan az a helyzet, ami a későbbi skeredhez szükséges! Ezt a helyzetet azért kaptad, hogy segítsen megtanulni valamit, hogy segítsen jobbá válni, hogy segítsen terjeszkedni, növekedni.

Határozd el, hogy pozitív leszel!

A pozitív mentális hozzáállás elengedhetetlen a sikerhez. Olyan pozitív lehetsz amilyen csak akarsz, ha egyszerűen a jövőre gondolsz, a megoldásra koncentrálsz és a jót keresed. Ha úgy teszel, mint a többi sikeres ember, ha arra használod elmédet, hogy mentális ellenőrzés alatt tartsa a helyzetet, akkor pozitív, vidám leszel. És le fogod aratni azokat az előnyöket, amiket minden sikeres ember élvez.

Gyakorlati feladat

A következő 3 lépésben ültetheted át a gyakorlatba a most tanultakat:

Először is válj megoldás orientálttá minden felmerülő problémánál! Váljon szokásoddá, hogy keresed a választ kérdéseidre, a megoldásokat problémáidra!

Másodszor, keresd az értékes leckét minden nehézségben! Írjál listát mindenről, amit a visszaeséssel, nehézséggel nyerhetsz!

Harmadszor, gondolkodj papíron! Szánj rá időt és írd le részletesen a problémát, és válaszd ki a leglogikusabb következő lépést a megoldáshoz!

Fotó: 123rf.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails