Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

kedd, április 6

Brian Tracy a boldogságról

   Arisztotelész i.e. 350 körül élt és írt. Az volt a kérdése, hogy mi az emberi élet értelme. Azt mondta, hogy minden ember célorientált és csak akkor boldog, ha valahova tart. A cél nélküli ember olyan, mint a kormány nélküli hajó - csak dobálják a hullámok. De ha világos célod van, akkor egyenesen a cél felé tartasz.

Arisztotelész azonban arra a következtetésre jutott, hogy minden cél mögött egy másik cél rejlik.
Azt mondod, sok pénzt akarsz keresni.
Miért?
Azt mondod, azért, mert tenni akarsz valamit a családodért.
Miért?
Azért, hogy biztonságban légy.
Miért?
Azért, hogy boldog lehess.

Tehát a boldogság a legfontosabb célja mindenkinek, mert annak az időtartamnak a hosszából tudod megállapítani, hogy milyen jó az életed, amikor boldognak érzed magad.
Tehát a boldogság a cél. A boldogság a mércéje annak, milyen jó az életed. Az a kérdés, hogy életed hány %-ában vagy boldog és a cél ezt a %-ot megnövelni.

Honnan jön ez a boldogság? A boldogság abból jön, hogy úgy érzed, egy fontos célod felé tartasz. Minden lépés, amit célod felé teszel, boldoggá tesz.
Az agy úgy van megalkotva, hogy ha valami olyat teszel, ami számodra jó, akkor endorfint bocsát ki. Az endorfint a természet "boldogság-drogjának" nevezik. Boldogságérzetet ad. Mindig, amikor a célod felé tartasz, boldognak érzed magad. Ha eléred a célod, boldognak érzed magad.

   Egy 350 ezer emberen végrehajtott kísérletben egyetlen egy dolgot kerestek. Egyetlen tulajdonságot, ami a felnőttek életében a legnagyobb sikert ígéri. És megtalálták. Ez a tulajdonság felelős a boldogságért, egészségért és jó kapcsolatokért.
Ez a tulajdonság az optimizmus.
Közvetlen kapcsolat van optimizmusod szintje és életed minősége között. Minél optimistább vagy, annál pozitívabb a beállítottságod.
Minél optimistább vagy, annál jobban szereted önmagad és másokat és annál jobban kedvelnek ők is téged, a közeledben akarnak lenni.

Az optimizmus az a tulajdonság az életben, mely leginkább felelős a sikerért. 

Bárki megtanulhat optimistává válni, ha úgy viselkedik, mint egy optimista.
Az optimista a leginkább arra gondol, amit akar. A legtöbb idő alatt célján dolgozik. Azokon a legfontosabb dolgokon dolgozik, amik legfontosabb céljaik elérésében segítenek.
Egyetlen perc alatt képes negatívról pozitívra váltani.

Kezdj el céljaidon dolgozni! Csakis célod elérésén munkálkodj!

( A cikk anyaga az ilearningglobal24.com/de videójának fordítása)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails