Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

péntek, április 2

Húsvéti inspiráció

   Gondolkoztam rajta, hogy milyen üzenetet válasszak Húsvétra. Végül Susan Coolidge idézetét találtam a leginspirálóbbnak:

"A Föld legszomorúbb napja és a legboldogabb napja csupán 3 napnyira vannak egymástól."

Tegyük félre a nyuszit, a hímes tojást és a kölnis flakont és gondolkodjunk el a Húsvét eredeti jelentésén!
A Föld legszomorúbb napja, amikor Jézus meghalt a kereszten. Halálával az emberek reménye is meghalt. Sírtak, gyászoltak és nem tudták, mi lesz velük, hogyan lesz ezután.
Velünk is előfordulhat az életben, hogy nagy veszteségek érnek. Bénultan állunk, nem látunk kiutat, úgy érezzük, itt a vég, nincs tovább. Ez azonban sosem lehet a vég. Joel Osteen is sokszor mondja, hogy addig nincs vége, míg Isten nem mondja, hogy vége. Amíg életben vagy, addig nincs vége semminek. Ha élsz, az azt jelenti, hogy még nem teljesítetted küldetésed, még szükség van rád ezen a Földön, még dolgod van ezen a világon.

Jézus 3 nap után feltámadt. Ez volt a Föld legboldogabb napja. Hány nap választ el Téged legboldogabb napodtól? Nem tudhatod és sosem fogod megtudni, ha most feladod.
És valóban rossz az az életben, ami rossznak tűnik? Jézus meghalt a kereszten, de fájdalmas, küzdelmes életéért cserébe egy újat kapott. Ha nem vesznek fel egy munkahelyre vagy elbocsátanak, kaphatsz egy sokkal jobb állást. Ha tönkremegy a házasságod, találhatsz egy sokkal jobban hozzád illő partnert. Ha elárverezik a házad, lehet az életben még sokkal csodálatosabb otthonod. És hányan gyógyultak már ki halálos betegségből? Ayse története is bebizonyítja, hogy minden helyzetben talpra lehet állni.

Viktor Frankl a "Man's Search for Meaning" című könyvében egy gyönyörű, előkelő hölgyről ír, aki hálás azért, hogy koncentrációs táborban volt, mert így kapcsolatba került spirituális énjével, aminek létezéséről korábban nem is tudott. (Ez a történet arra késztette Frankl-t, hogy tovább kutassa, miért van az, hogy amikor az emberek extrém sorscsapásokkal néznek szembe, néhányuk kivirágzik, míg a többiek szétesnek.)

Sokan azok közül, akik felemelkednek, nem bélyegzik meg rossznak azt, amin keresztül mennek és nem siránkoznak rajta. Tényként fogadják el, mint az egyszerű utazó, aki a tájat figyeli útja során. Szemszögéből nézve a mocsár nem valami rossz dolog, hanem csak egy jel a térképen.
Na, de ez már egy következő bejegyés témája lesz, ami a pozitív gondolkodás veszélyeiről fog szólni.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails