Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

vasárnap, március 28

Ayse története

   Amikor a török származású Ayse Auth 2006 novemberében München elegáns belvárosában megnyitotta fodrászszalonját, úgy érezte, célba ért. Sikeres üzletasszony, bejáratos a gazdagok és szépek világába, fényképe rendszeresen megjelenik az újságokban, nemzetközileg elismert stílustanácsadó.

   Csak kevesen tudják róla, milyen keserves élete volt és hogy sikerét pozitív gondolkodásának köszöni.

   Ayse egy Németországban letelepült török családba született. Muszlim vallású szülei 6-hónapos korában ikertestvérével együtt Törökországba küldték, hogy a nagymamától szigorú vallásos neveltetést kapjon.
Ayse már egészen kicsi korában fényes, nemzetközi életrôl álmodozott, amit színes, mozgalmas képekkel vetített maga elé. Fényes ruhákban, ragyogó gyémántokkal, idegen országokban, a tengerentúlra repülve látta magát.

Hamarosan megtapasztalta, hogy amit gondalatban, szavakkal, érzelmekkel és képzeletbeli képekkel kisugároz, azt bevonzza életébe. A legnagyobb kívánsága, hogy szüleivel és tesvéreivel együtt élhessen Németországban, 16-éves korában teljesült. Az új élet azonban csak a szülôk dogmái és szabályai elleni folyamatos küzdelmet hozta el számára a vágyott szabadság helyett.
Megszökött otthonról, majd elfogták és szülei törökországi kényszerházasságra ítélték.
Ayse-t még sok sorscsapás érte az életben. Legyôzött egy halálos betegséget, túl kellett élnie gyermeke halálát és több anyagi csôdöt. Ayse újra és újra talpraállt és végül megkapta jutalmát. Gyermekkori álmai megvalósultak. Sikeres vállalkozóvá vált, megengedheti magának a szép ruhákat, drága ékszereket, távoli országokba utazik. Szabad és gyôztes.

   "Küzdelmem a szabdságomért egy hosszú folyamat volt, ami egész életemet végigkísérte." - mondja a ma 43 éves Ayse.
"Kezdetben külsô démonok ellen küzdöttem. Mindenki ellenségem volt, aki megpróbált korlátok közé szorítani és a dogmáit rám kényszeríteni. Késôbb egyre inkább a saját gondolataim és viselkedésmintáim börtönei voltak azok, amiket szét akartam rombolni."



   "Én, Ayse, szabad vagyok!" - ez az egyik leggyakrabban kimondott mondata.
Aki ilyen bátran és határozottan fellép a külsô és belsô démonai ellen és az árral szemben is kitartóan úszik, annak megjelenik életében a szabadság.
Ayse élete a pozitív gondolkodás sikertörténete.

Ayse Auth (balról az elsô) és üzlettársnôje (balról a harmadik) 
Frankfurt város képviselô testületének  2 tagjával

(Kivonat a "bewusster leben" c. magazin "Gegen den Strom" c. cikkébôl.
Ayse története Németországban "Freiheit schmeckt wie Tränen und Champagner" címmel könyv formájában is megjelent.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails