Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

vasárnap, január 23

Egy elmetrükk, hogy az idén minden sikerüljön

Laura Silva üzenete

Ez a fogalom olyan egyszerű, sokan mégsem értik meg. Ha te mégis felismered, akkor rá fogsz jönni, miért vallanak kudarcot az újévi fogadalmak, miért nem valósulnak meg a célok és miért nem működnek a pozitív állítások.

A lényeg, hogy megértsd "belső identitásodat".
Mindannyiunkban él belül egy személy. Egy kisfiú vagy kislány, akit az formált, amit a számunkra fontos személyek fiatal korunkban mondtak. Apák, anyák, tanárok, papok (és talán még a gyógyszeripar és a politikai pártok is).

Amint megérted a "belső identitás" fogalmát, a célok felállításának és megvalósításának egy egészen új módját fogod felismerni. Ezt a 4 lépést el fogom magyarázni ebben az üzenetben.

Meg kell értened, hogy "belső identitásod" határozza meg elégedettségi szintedet, munkahelyi sikereidet, intelligenciádat, élettel kapcsolatos hiedelmeidet, gazdagságodat, egészségedet, kapcsolataidat és szinte minden mást azzal kapcsolatosan, ahogy a világot megtapasztalod.
Mi köze hát a belső identitásnak céljaidhoz? Az, hogy általában tudatos szinten tűzünk ki célokat. Sok esetben, azonban ezek a fogadalmak nincsenek összhangban a belső identitással.

Íme egy példa, hogy mit értek ez alatt: Mondjuk az a célkitűzésed, hogy gazdagabbá válj és 2011-ben 10%-al növeld jövedelmed. A legtöbb embernek ez nem sikerül. Pozitív állítások, célkitűzés, keményebb munka és mégsincs eredmény. Az történt, hogy míg tudatunk több pénzt akar, belső identitásunk meg sem moccan. Talán azért, mert azt hiszed, hogy a pénzben gyökerezik minden gonoszság. Talán azért, mert azt hiszed, hogy a gazdagok kapzsik, mohók és másoktól vesznek el.

Ez a programozás bárkitől származhat, aki a minta szerepél töltötte be fiatal korodban. Lehetett egy apa, aki panaszkodott, mennyire nehéz kihúzni a hónap végéig (azt üzente gyermeki tudatalattidnak: "Pénzt teremteni nehéz."). Lehetett egy istentisztelet ezzel a híres mondattal: "Könnyebb átbújnia egy tevének a tű fokán, mint egy gazdag embernek bejutnia a mennybe." - Üzenet a tudatalattidnak: " A pénz nem spirituális."

Látod már hogyan működik? Mégha azt is hiszed, hogy túljutottál ezen a régi programozáson, ezek az elképzelések annyira mélyen gyökereznek, hogy észre sem veszed, miként szabotálják céljaidat. Ez az egyik oka, amiért apám, Jose Silva szerint a pozitív állítások nem működnek. És ezért nem teljesül sok újévi fogadalom.
Van viszont egy kerülőút. Meg tudod változtatni belső identitásodat. Az egyik módja, ha első kézből szerzünk tapasztalatokat ( vagyis "hiszem, ha látom"). Ez kétféle képpen történhet:

- Külső tapasztalatok útján: amikor megfigyeled, hogy valaki olyasmit tesz, ami ámulatba ejt téged.
-Belső tapasztalatok útján: amikor te magad teszel valamit, amit addig még soha. Egy kihívás az önmagadról alkotott képed ellen.

A külső tapasztalatszerzésre példa, hogy 22-éves hallgatóknak bemutattak egy 21-éves bloggert, aki napi 1000 Dollárt keresett blogolással. Ez a találkozás eloszlatta bennük azt a régi hiedelmet, hogy a pénz = fájdalmas küzdelem, hosszú órák és kemény munka. Ha 22-éves lennél és lenne egy olyan barátod, aki heti 1000 $-t keres, ragaszkodnál továbbra is ahhoz a hiedelemhez, hogy nehéz pénzhez jutni?

A tapasztalatok megváltoztatják hiedelmeinket. Hiedelmeink megváltozása pedig megváltoztatja belső identitásunkat.

Hagy érzékeltessem most a belső tapasztalatokat!
Ha valaki a halántékodnak szegezne egy puskát és azt mondaná:" Fuss le egy maratont a következő 24 órában, különben lövök", akkor mit tennél?

Valószínűleg futni kezdenél és még teljesen felkészületlenül is lefutnád azt a maratont. Az emberi test képes rá.
Pont ez a vicces dolog. Miután lefutottad volna a maratont, tested egészen megváltozna akkor is, ha nem edzenél, vagy étkeznél másként. Fiatalabbnak, egészségesebbnek, karcsúbbnak, hajlékonyabbnak éreznéd magad.

Kollektív tudatunkban ugyanis azt hisszük, hogy aki le tud futni egy maratont, az fittebb, fiatalosabb, egészségesebb, karcsúbb. A maraton futással kapcsolatos hidelmekhez hűen tested ezeket a tulajdonságokat választaná. Ez a váltás valós változásokat indítana el életedben. (nem más, mint az orvostudományban megfigyelt placebo jelenség).

És íme, miként veheted ennek hasznát az újévi fogadalmaiddal kapcsolatban. Fontos megérteni, hogy a tudatalattid, összes hiedelmed tárháza, bármilyen hatalmas is, NEM TUD különbséget tenni az elképzelt és a valós élmény között.

Ez azt jelenti, hogy te magad alkothatsz olyan tapasztalatokat elmédben, ami tudatalattidat arra kényszeríti, hogy valósnak fogja fel.
Amikor pedig ezt teszed, azáltal újrakábelezed belső identitásodat. És itt jön a képbe a kreatív vizualizálás. A kreatív vizualizálást gazdagságért, sikeres munkáért, jobb párkapcsolatért használják és még a fájdalmak kezelésében is segít. Így használd a kreatív vizualizálást belső identitásod megváltoztatására!:

1. lépés: Csillapítsd le elméd! Meditálj vagy feküdj az ágyban (de ne aludj el)! Cél, hogy lelassítsd agyhullámaidat az alfa szintre, ami a mentális programozásra alkalmas. Apám, Jose Silva, a Silva módszer feltalálója már a 60´-as, 70´-es években kimutatta, hogy mindenki képes megtanulni az alfa szint elérését. Ez az alfa a legalkalmasabb a hatékony kreatív vizualizálásra. Ha ismered a Silva módszert (Mo.-on Agykontroll), akkor használd a 3-ról 1-re technikát, hogy alfába juss!

2. lépés: Képzelj el magad előtt egy képernyőt! Gondolj egy mozivászonra! Lásd legalább másfél méterrel magad előtt, nagynak, szélesnek, mintha moziban lennél! Képzeld el magad jelenlegi helyzetedben! Lásd a fájdalmat, érezd a kellemetlenséget, lásd amint helyzeted boldogtalanná teszi életed! A legfontosabb, hogy érezd a helyzet kellemetlenségét! Mondd el magadban, hogy ez nem ideális állapot és többé nem akarod ezt a valóságban!

3. lépés: Most képzeld el, hogy tisztára törlöd a képernyőt! Told el a képernyőt 15 fokkal balra! Most képzeld el az ideális helyzetet! Gazdag, egészséges életet, gyönyörű párkapcsolatot! Érezd át a képhez kapcsolódó érzelmeket! Érezd át, milyen az, amikor megkapod azt, amire vágysz! Boldogság, teljesség ... merülj el benne!
Az érzelmek nélküli gondolat mögött nincs energia.
Azért kértük, hogy balra told el a képet, mert tudatalattid a bal oldalt a jövővel párosítja.
Vidd bele a többi érzékszerved is! Érezd, amint a szél fújja az arcodat! Képzeld el a tapintást, hőmérsékletet! Minél több érzékszerved bevonod, annál valósabb lesz a kép tudatalattid számára.
Tölts el 10-15 percet a pozitív jelenettel!
(Ha agykontrollos vagy, akkor tudod, hogy ez az elmetükre technika rövidített változata).

Nem fogsz azonnal eredményt látni. Idővel azonban kezdenek megváltozni hiedelemmintáid. Mi már sok olyan embert láttunk, akiknek drámai változások történtek személyiségükben, karrierjükben, párkapcsolataikban és egészségükben ezen technika használatával. A gyakorlatban ennek a technikának a kibővített verzióját tanítják rákos betegeknek a Simonton Cancer Center-ben, hogy segítsék őket spontán gyógyulásukban.
Ilyen erőteljes tud lenni a kreatív vizualizálás, ha helyesen használják.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails