Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

hétfő, május 9

4 tipp a boldogsághoz

Dr. Mark Atkinson üzenete

1. Ne higgy el mindent, amit gondolsz!

A boldogtalanság egyik leggyakoribb oka az, hogy komolyan veszed azokat a történeteket, amiket agyad kitalál. Legtöbb gondolatunk nem igaz és nincs valóság alapja. A boldogság megtapasztalásának egyik leggyorsabb módja, ha nem azonosulunk gondolatainkkal, hanem csak tudatában vagyunk gondolatainknak.
Bármilyen idegesítő történetet, melyet agyunk kreál, könnyen feloldhatunk, ha észrevesszük mi az az idegesítő gondolat. Például a " lehetetlen, hogy időben kész legyek vele" gondolatot mondd ki hangosan vagy magadban úgy, hogy minden szó között néhány másodperc szünetet tartasz! Lélegezz közben mélyen és ismételd meg 2-3-szor! Figyeld meg mennyivel jobban, kiegyensúlyozottabban érzed magad!
Ezt én úgy nevezem, hogy az igazi énünk megtapasztalása, a valódi boldogság forrása. Ha 3 napon át naponta többször megismétled, akkor jelentős változást fogsz megtapasztalni.
Ezt a technikát használhatod akkor is, ha meg akarsz szabadulni önkorlátozó hiedelmeidtől.



2. Fogadd el a valóságot!

Minden alkalommal, amikor harcolunk a valóság ellen vagy elutasítjuk azt, feszültség keletkezik, ami stresszt okoz. A boldogság megtapasztalásának egyik kulcsa, hogy elfogadjuk a valóságot. Ez nem jelenti azt, hogy szeretned kell a realitást, de ha elfogadod, hogy most ez van, azzal felszabadítod magad a feszültség alól. Így helyzeted ellenére is kezdesz ráérezni a "jóllét" valódi értelmére és egyszerűen tudni fogod, mit kell tenned.
A valósággal való megbékéléshez nyújt segítséget Byron Katie kérdéssorozta, mely a www.thework.com oldalról tölthető le.


3. Dolgozz együtt az érzelmeiddel és ne ellenük!

Ha megtanulod egyformán fogadni minden érzelmedet ( legyen az harag, szomorúság, félelem) akkor meglepő dolgok fognak történni. Békében és jólétben érzed magad érzelmeid ellenére.
Legközelebb ha valamilyen kellemetlen érzelmed támad, ne akard elfojtani vagy ellenőrizni, hanem próbáld meg kitalálni, tested mely részében érzed legerősebben! Ekkor képzeld el, hogy ez csak egy megakadt energiaáram, mely tovább akar folyni és mondd neki halkan: "lágyulj és áramolj". Képzeld el, hogy hol akar kilépni testedből! Légy türelmes, adj neki teret és figyeld, hogyan áramlik ki testedből! Addig folytasd, míg az összes érzelmi teher el nem távozott! Figyeld meg mennyivel energikusabb leszel és pozitív változás következik be az eseménnyel kapcsolatos érzelmeidben!


4. Használd a hála erejét!

Amikor hálát érzünk, akkor a rosszról a jóra fordítjuk figyelmünket. A hála mindent megváltoztat. Próbáld ki most és használd egész nap! Gondolj 2 olyan dologra, amiért hálás vagy és utána két olyan dologra, amit önmagadban becsülsz! Engedd megtapasztalni és átérezni a hála érzését legalább 30 másodpercig és figyeld meg, mennyivel jobban leszel!

Dr. Mark Atkinson - www.drmarkatkinson.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails