Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

szerda, május 25

Segíts magadon!

Joel Osteen üzenete

Hallottam egy profi hegymászóról, aki csapatával egy nagyon nehéz hegyet mászott meg. Borzasztó hideg volt és még levegőt is alig kaptak. Kb. 6 órányira a csúcstól elkapta őket egy irdatlan hóvihar, alig tudtak tovább haladni. Egyszer csak ez az ember meglátott az ösvényen összegubózva aludni egy másik férfit. Már majdnem halálra volt fagyva. Még volt szívverése, de már alig bírt lélegezni.


A csapata megnézte és továbbmentek. Azt mondták, "Ha megállsz és megpróbálsz segíteni neki, elveszítheted az életed." Ez az ember azonban nem tudta őt ott hagyni. Mondta a csapatnak, hogy menjenek tovább és elkezdte masszírozni a férfi kezeit, dörzsölte a lábait, paskolta az arcát, hogy felébredjen. A csodával határosan 15 perc múlva magához tért és lemásztak a hegyről. Megmentette a másik férfi életét.

Az orvos megvizsgálta mindkettőjüket és ezt mondta a profi hegymászónak, aki megállt segíteni: "A kezeid és lábaid már kezdtek lemerevedni. Már megcsípett a fagy és nem bírtad volna sokáig. Amikor azonban elkezdted masszírozni ezt a férfit, azzal a saját vérkeringésedet is fokoztad és valószínűleg megmentetted a saját életed."

Az életben is gyakran azon kapjuk magunkat, hogy a csúcsra tartva túlságosan elfoglaltak vagyunk, hogy másnak segítsünk. Azt hisszük, "Nem állhatok meg, mert mások előttem érnek oda."
Nem, az igazság az, ha időt szánunk mások megsegítésére, az segít csak bennünket igazán nyerni. Ha segítesz másoknak, akkor egyben magadnak is segítesz jobbá válni.

Arra biztatlak ma, hogy mindig keresd a módját mások megsegítésének! Ez lehet olyan egyszerű dolog, mint valakinek segíteni a zöldségesnél vagy egy munkatársnak egy projektben a munkahelyen. Keresd a módját, hogyan segítsd családtagjaidat az előrejutásban! Ismersz valakit, aki fáradt, túlterhelt? Van valami, amivel életet és erőt táplálhatsz belé? Ne feledd, te vagy Jézus keze és lába ezen a Földön. Ha kinyújtod kezed mások felé, azt mondja a Szentírás, hogy azáltal magának Istennek segítesz. És ha beavatkozol Isten ügyeibe, ő is beavatkozik a tieidbe. Gondoskodni fog róla, hogy az áldás túlcsorduló bőségben térjen vissza hozzád életed minden területén!

Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál és innod adtunk volna?  És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna?  Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna?  És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, a mennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg.  
( Máté 25: 37-40)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails