Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

kedd, április 24

Ego vagy belső hang?

Dr. Robert Anthony üzenete

"Honnan tudják ezek a vadludak, mikor repüljenek a nap felé? Ki mondja meg nekik az évszakokat? Honnan tudjuk mi, emberek, mikor van ideje tovább lépni? Honnan tudjuk, mikor menjünk? Mint a vándormadaraknál, úgy nálunk is van egy belső hang. Bárcsak figyelnénk rá, amint megmondja pontosan mikor menjünk tovább az ismeretlenbe."
- Elisabeth Kubler-Ross, M.D.


Ha megbízol önmagadban, az biztos jele annak, hogy aláveted magad az áramlatnak (flownak). Mint a fenti idézetben, a vadludak nem vitatkoznak azon, mikor kell repülni, ők látszólag egyszerűen csak tudják. Minél kevésbé érzed magad a háttered, munkád, kapcsolatod, egészséged vagy bármi más áldozatának, annál egyszerűbb meghallanod a belső hangot. Amint fentebb jutsz a magasabb tudatossági szintekre, meg fogod tapasztalni, hogy a hang minden fokkal egyre hangosabbá válik. Ez részben  a drámád csökkentéséből ered, részben pedig a bölcsesség meghallására irányuló szándékodból.

Miután meghallottad a belső hangot, a következő lépés, hogy bízz abban, amit mond és merj cselekdni. Ez gyakorlás kérdése. Ne riadj meg, ha valamit teszel, amire azt gondoltad, a belső hangod üzenete és kiderül, hogy nem helyes vagy éppen nem az érdekedet szolgálja! Néha az egónk is be akar szállni a játékba és trükközik velünk. Ez mindenkinél különböző lehet, de adok egy pár tippet. Minél inkább igaznak tűnik a belső hangod, annál valószínűbb, hogy az az egó és nem a belső tudás. Ha sokat vacillálsz előre hátra, hogy megtedd-e vagy sem, akkor az egód próbál biztonságban maradni. Ebben az esetben kérdezd meg magadtól, hogy: "Ha tudnám, hogy nem ronthatom el, mit tennék?" Ez megadja neked azt a választ, ami nem félelemből ered vagy az egótól jön.

Figyeld meg hogyan hallottad vagy érezted belső hangod, amikor a helyes irányba terelt! Fordíts különös figyelmet arra a tényre, hogy ez sokszor logikátlan. A belső hangnak megvan a saját, nem egyenes tudás- és kommunikálásmódja. A te dolgod felismerni a saját mintádat és bízni, hogy bármilyennek is látszik a felszínen, jó oka van értékelni belső bölcsességed. Hányszor volt olyan, hogy féltél attól, ami történt és visszatekintve rájöttél, hogy ez volt e legjobb számodra?

"Tudatlanságod szintje  az igazságtalanságba és tragédiába vetett hited mélysége."
"Amit a hernyó a világ végének nevez, azt a mester pillangónak hív."
- Richard Bach

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails