Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

szerda, november 7

Ha meg akarod kapni, ne idealizáld!

Chris Cade üzenete

Nem rég a következőt írtam az üzenőfalamra:
Ha be akarod vonzani szíved vágyát, ne idealizáld! Minél jobban idealizálsz valamit, annál jobban elválasztod magad tőle.


Sokaknak nem volt ez világos és kérték, magyarázzam el.

Oké. Kezdjük az "idealizálás" szó definíciójával:

Az ideális tökély vagy kiválóság magasztalása.
Valaminek az ideális ábrázolása.
Valami ideálisnak tekintése.
Valami, ami csak gondolatként létezik.

Amikor elolvastam ezeket a definíciókat, néhány dolog szembeötlött. Az első 3 definíció tökéletesség képére mutat. Azt sugallja, mindig van valami jobb, ami után vágyakozhatunk. Ez az elképzelés lehet segítő, de káros is személyes fejlődésünk útján.

Lehet segítő, ha mutatónak használjuk, hogy befelé tekintsünk arra, miért érezzük, hogy valami nincs rendben. Segíthet megérdeklődni önmagunkban, miért nem vagyunk összhangban természetes énünkkel.

Ugyanakkor lehet hátrányos is fejlődésedre. A negatív eleme ennek az, hogy " a szomszéd gyepe mindig zöldebb" és ez nem mindig igaz.

Ha azt hisszük valami mindig jobb, mint ami van, akkor megragadunk a HIÁNY - mentalitásban.

Gondolj csak bele!

Nem mindig tudatosítjuk, pedig elég egyszerű. A feltevés, hogy ami van az nem elég az egyenlő a HIÁNNYAL. És ha már tanulmányoztad a Vonzás Törvényét, akkor össze tudod rakni, hogy a hiányérzet a leggyorsabb módja annak, hogy elkerüld annak megkapását, amit szeretnél és megragadj ott, ahol vagy.

Így hát amikor idealizálod, amit szeretnél (legyen az anyagi függetlenség, tökéletes párkapcsolat, a nagy ház vagy bármi), akkor valójában azt csinálod, hogy a HIÁNYBA tartasz és elkülöníted magad az adott dologtól.

Nézzük meg az utolsó definíciót, amit érdekesnek találok:

"Valami, ami csak gondolatban létezik."

Tehát tovább lépve, ez azt jelenti, hogy amit idealizálok, az NEM LÉTEZIK, csak elmémben, egy gondolat. Mivel te létezel és az nem létezik, így szó szerint elválasztod magad az adott dologtól.

Az idealizálás arra késztet, hogy vagy a múltban vagy a jövőben éljünk... és nem a jelenben. És ismét a Vonzás Törvénye - ugye megtanultuk, hogy a pozitív érzelmi és spirituális állapotban történő JELENBEN LÉT az, amivel bevonzzuk életünkbe azt, amit szeretnénk.

Ezért világosnak tűnik, hogy ha meg akarrunk kapni valamit, akkor a legjobb, ha nem idealizáljuk.

Fontos, hogy elengedd azt, hogy mit jelent számodra a cél. Hogy elengedd azt, hogy "Ez a cél örökre megváltoztatja életed".

Hogy csináld?

1. Legközelebb, ha azon kapod magad, hogy valami jobbat kívánsz, gondolj rá, hogy megváltoztasd a fókuszod. Ne arra fókuszálj, ami nincs (amit idealizálsz), hanem arra, amid van, amiért hálás vagy!

2. Emlékezz rá, amit idealizálsz, az egy gondolat valamiről, ami még nem létezik.

Helyette fókuszálj arra, hogy a már létező dolgokkal kerülj összhangba! Az 1-es pont erre utal és úgy teheted meg, ha gyakorlod a jelenben létet.
Minden a jelen pillanatban létezik. Ez a tér, amiben bevonzod azt, amit akarsz.

3. Nagyon ajánlom, hogy meditálj.

Ha meditálsz naponta egy kicsit, sokkal gyorsabban és hatékonyabban fogsz bevonzani, mint meditálás nélkül.

4. Mozogj minden nap!

A fizikai mozgás -legyen torna, jóga vagy játék a gyerekekkel - visszahoz a jelen pillanatba és azonnal emeli rezgésszintedet. Kihúz a hiányérzetből és vágyaid idealizálásából.

Hogy megkapd azt, amit akarsz, ne gondolj úgy rá, mint valami csodára, ami megoldja minden gondod! Az itt és mostra van szükséged, ami csak arra vár, hogy felfedezd önmagadban.

Te magad vagy az ajándék, amit egész életedben meg akarsz kapni.

(Fotó: zengardner.com)

4 megjegyzés:

  1. Nekem ez egy kicsit ellentétesen hangzik az előző poszthoz képes.
    http://inspiralo-uzenet.blogspot.hu/2012/10/mennyire-konkret.html

    Vagy csak én értelmezem félre? A konkretizálás nem egyenlő az idealizálással, de amit konkrétan látunk magunk előtt az az ideális, nem? Kicsit megzavarodtam :/

    VálaszTörlés
  2. Kedves Molly, nagyon jó kérdés, valóban ellentmondásosnak tűnnek a bejegyzések. Talán az idealizálás értelmezésében kell keresni a választ. Szerintem ebben a bejegyzésben arra gondol, hogy az nem helyes, ha úgy gondoljuk, ami van az nem jó és amit elképzelünk az bezzeg milyen tökéletes, hibátlan, ideális. Ilyenkor a hiány érzetéből akarunk teremteni. Viszont ha úgy indulunk, hogy mennyi minden jó van az életünkben és ettől vagy attól a dologtól még jobb lenne, akkor egy pozitív érzésből kiindulva teremtünk.
    Én nem maradnék meg annál, hogy csak a jelen pozitívumaira koncentrálok. Lehet, hogy a pozitív érzésekkel még több pozitív érzést vonzanék be, de szerintem azért egy pozitív jövőkép is fontos, hogy elképzeljem merre akarok haladni az életben.

    VálaszTörlés
  3. Értem és köszönöm a választ! :) Így már világosabb. Sajnos a hiány érzet és a "szomszéd füve mindig zöldebb" érzések nagyon elborítják az embereket manapság. :(
    De szerencsére ezen lehet változtatni. :)

    VálaszTörlés
  4. Sajnos nehéz körülmények között nehéz meglátni a pozitívat, de sokszor akiről azt hisszük, neki milyen jól megy, annak is megvan a maga problémája, amit nem cserélnénk el vele. Meg néha segít azokra gondolni, akiknek nekünk is rosszabbul megy. Én sokszor hálás vagyok, hogy meleg száraz lakásban lehetek, amikor kinn szakad a hó vagy eső, elmehetek a boltba ennivalót venni és nem kell vadásznom. Talán nevetségesen hangzik, de segít jobban érezni magam.:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails