Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

hétfő, július 12

3-perces meditáció

    Feltételezem, hogy senkit sem kell untatnom a meditálás pozitív hatásainak részletezésével. Csak arra szeretném felhívni a még bizonytalanok figyelmét, hogy a Titok minden egyes szereplője minden egyes nap alkalmazza céljai eléréséhez a meditatív állapotban végzett vizualizálást. Aki nem is hisz benne, annak is előnyére válik, ha elméjét lecsendesíti és gondolatait céljaira tereli. A következő 3-perces meditációt pedig bárki könnyedén alkalmazhatja és alapul veheti ahhoz a 4 titkos technikához, amit egy későbbi bejegyzésemben fogok elárulni.
Előbb azonban meditáljunk!



A meditálás lényege, hogy figyelmünket elvonjuk a külvilágról és fokozatosan bennsőkre irányítsuk.

1. Figyelem irányítása

Első dolgunk, hogy csapongó elménk figyelmét a külvilágról testünkre tereljük, vagyis abba a térbe, melyet testünk foglal el. Amire a figyelmed irányul, ott fog energia áramlani, ezért most önmagadba irányítod energiádat, elméd is önmagadba tér vissza és érzékeled fizikai jelenléted a pillanatban.

2. Lazítsd el arcod!

Most lazítsd el arcod! Ha arra figyelsz, hogy ellágyítsd homlokod vonásait, azzal egész testedre hatást gyakorolsz. Lazítsd el homlokod, állkapcsod és húzd enyhe mosolyra szád! Ezáltal olyan kémiai vegyületeket szabadítasz fel, melyek egész tested elárasztják. Sok kutatás bizonyította már, milyen fontos az arc ellazítása a meditatív állapot eléréséhez.

3. Figyeld lélegzeted!

Most figyeld lélegzeted áramlását! Érezd, amint lágyanan orrlyukaidtól szemöldöködön át homlokod közepébe áramlik. Amint a lélegzetedre figyelsz, a jelenben vagy és folyamatosan itt is maradsz. Nem érzékeled az elmúlt érzelmeket, gondolatokat.

4. Lélegezz egyenletesen!

A következő lépésben figyelj arra, hogy egyenlő ideig tartson a kilégzés és a belégzés és ne hagyj köztük szünetet! A légzés a láthatatlan kapocs az elme és a test között. Ha egyenletes a légzés, az elme és a test is egyensúlyba kerül. Ha lenyugtatod légzésed, azzal lenyugtatod elméd és megnyugszik tested is.

5. Koncentrálj egy szóra!

Az utolsó lépésben koncentrálj egy szóra! Ezzel tudatos elméd figyelmét összpontosítod és így nem kalandoznak el gondolataid. Ez a szó bármi lehet: egység, béke, szeretet, OM, egy rózsfüzér vagy bármi más. Csak képzeld el, hogy a hangzása együtt áramlik lélegzeteddel!
Sokan az egyszerű szanszkrit szót, a "Soham"-ot használják (ejtsd: szoham). "So"-t belégzésre és "ham"-ot kilégzésre. Ez annyit jelent, hogy ilyen vagyok, tehát ha azt ismételgeted, hogy "Soham", akkor azzal azt mondogatod, "ilyen vagyok".

Ennyi volt, most éppen meditálsz. Megpróbálhatod egy képzeletbeli vetítővásznon megjeleníteni azt a filmet, melyben céljaid elérted. Ehhez majd legközelebb árulok el néhány trükköt.
Addig is jó gyakorlást és érezzétek jól magatokat!

( Ez a 3-perces meditáció Paul Scheele-től származik.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails