Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

csütörtök, július 29

A kívánságok anyja

   A Bella c. hetilap interjút készített Bärbel Mohr-ral, akit minden kívánságok anyjaként tartanak számon. 1998-ban jelent meg könyve Bestellungen beim Universum ( Mo.-on "Rendeld meg az Univerzumtól") címmel, mely akkora sikert aratott, hogy 14 nyelvre fordították le és több mint 1 millió példányt adtak el belőle.

    A lap kérdésére, hogy vajon ezt a sikert is az Univerzumtól rendelte-e meg, az írónő mosolyogva válaszolja, hogy ez valójában egy folyamat eredménye. Ő inkább a kisebb kívánságokat szereti, amikor egy adott helyzetben nem lát kiutat, olyankor szokott "rendelni". Az a szép az Univerzumban, hogy ő maga kutatja fel az energiát és mindig talál megoldást. A hogyan miatt nekünk sosem kell törni a fejünket.

    Eleinte Bärbel Mohr is kételkedő volt.
A 20-as évei elején a férfiak foglalkoztatták. A barátja elhagyta és eléggé padlón volt emiatt. Ekkor ajánlotta neki egyik barátnője, aki éppen a pozitív gondolkodásról olvasott, hogy kívánjon magának egy férfit és rendelje meg az Univerzumtól.
Bärbel be akarta bizonyítani, hogy mekkora ostobaság ez az egész, ezért feladott egy tesztrendelést. Egy olyan férfit rendelt magának, aki nem iszik, nem dohányzik, vegetáriánus és Tai-Chi-zik. Mindezt a 48. naptári hétre, vagyis 3 hónappal későbbre kérte.

    A "leszállítás" teljesen pontos volt. Bár a kapcsolat nem tartott sokáig, de Bärbel érdeklődni kezdett a spirituális témák iránt. Indiában, Brazíliában és az USÁ-ban keresett fel gyógyítókat, spirituális tanítókat, hogy többet megtudjon a tudat, tudatalatti és az Univerzum kapcsolatáról. Nem hagyta nyugodni a kérdés, hogy vajon miért működik mindez.
Arra a következtetésre jutott, hogy mindenek előtt hitre van szükség, majd bizalomra és ekkor jön az égi bizonyság. A hit által teremtődik. Ez az Univerzum szellemi törvénye. Egyszer eljutsz arra a szintre, hogy biztosra veszed, hogy minden kívánságod valóra válik.

   Az újság feltette azt a kérdést az írónőnek, hogy akkor mi vagyunk a hibásak a kellemetlenségek, nehézségek miatt, amik mindannyiunkkal megtörténnek?
Bärbel Mohr szerint a kívánságaink elvárásunkkal függenek össze, ezért ő nem hibáztatna senkit. Ha valami nem sikerül, nehéz, vagy fájdalmas, akkor 2 lehetőségem van: Vagy hagyom, hogy lehúzzon és boldogtalan leszek, vagy pedig úgy nézem, hogy a pohár félig tele van és azt mondom magamnak: valami jobb vár rám, biztosan van valami a dologban, amit most még nem látok.

   Végülis tehát a pozitív gondolkodásról van szó. A természet boldog embereket akar, mert azok figyelmesen bánnak önmagukkal és a környezettel.
Mi pedig tudjuk ugye, hogy a boldogság és elégedettség belülről jön és sohasem kívülről. - zárja az interjút az írónő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails