Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

szerda, július 21

Miért válnak egyes álmok valósággá?

    Talán már veled is előfordult, hogy álmodtál valamiről és pár nap vagy hét múlva ugyanaz megtörtént veled a valóságban is. Vajon a véletlen műve, vagy a fizika törvényeinek megnyilvánulása?
Erről szól egy fizikus, Dr. Eric Amidi cikke, melyben az időt egy teljesen új megközelítésben mutatja be.

A fizika nagy lépéseket tett az időmérés területén, de maga az idő természete továbbra is rejtély a tudomány számára.
Valójában azért nem lehet egységesíteni a kvantum mechanikát és az einsteini gravitivitás elméletet, mert a tudomány még nem talált pontos értelmezést az időre.

Vajon miért van az, hogy az idő annyira jelen van életünkben, hogy mindenhol érezhető jelenléte és mégis csak egy illúzió, ami teljesen megfoghatatlan és nem lehet elmagyarázni sem, hogy mi az?
Lehet, hogy azért, mert bennünk van, a saját pszichénkben és nem a külvilágban? - teszi fel a kérdést Dr. Amidi.

Az ő elmélete szerint az események, történések csak életünk pillanatfelvételei. Egy ún. kollázs, melynek nincs sorrendje.



Képzeld el, hogy minden, ami megtörtént és meg fog történni az életedben egy pillanatfelvételekből alkotott kollázs a falon, de te csak egy kis részletet látsz ebből a falból tudatod korlátozott kapacitása miatt!

Amikor ébren vagy, logikus tudatod folyamatosan kivesz egyet ezekből a pillanatfelvételekből és logikai sorrendbe teszi őket,- egyiket a másik után...

Ezt érzékeled az idő múlásaként.

Ez a kollázs-elmélet magyarázattal szolgál arra is, hogyan láthatsz álmaidban vagy mély meditatív állapotban a jövőbe.

Amikor mélyen alszunk vagy meditálunk, akkor tudatos énünk kikapcsol. Ilyenkor nem rakosgatja logikai sorrendbe az eseményeket.

Ha pedig a tudatos énünk nincs útban, akkor bepillanthatunk azokba az eseményekbe is, amik a jövőben fognak megtörténni. Ha úgy tetszik, akkor egyben látjuk az egész kollázst a falon.

Minél mélyebben meditálunk, annál jobban kikapcsoljuk  tudatos énünket és ezáltal nagyobb szélességben láthatjuk életünk eseményeinek kollázsát, mely a jövőt is magában foglalja.

( Dr. Eric Amidi fizikus és okleveles hipnotizőr. Egy fizikus csoport tagjaként részt vett 1995. március 2.-án a top kvark felfedezésében. Ő tervezte és alkalmazta kutatásai során az Artifical Neural Networks szoftver programokat, melyek az agy belső működését modellezik.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails