Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

péntek, augusztus 6

Kellenek a korlátok?

    Azt tudtad, hogy ha egy aranyhalat kiveszel egy pici üvegakváriumból, hazaviszed és elengeded egy tóban, akkor az továbbra is ugyanazokat a kicsi köröket fogja róni? Miért? Mert elfogadta azt a hiedelmet, hogy ha messzebbre úszik, akkor beveri az orrát. Mindig is így úszott és mást lehetetlennek tart.



    Ha felkutatod a saját hiedelmeidet, azzal a saját korlátaidat kutatod. Ha téged szolgálnak, akkor érdemes megtartani őket, de ha nem szolgálják javad, akkor ideje eldobni őket és olyanokkal helyettesíteni, melyek téged szolgálnak.

    Például: Lehet, hogy azt hiszed, pénzre van szükség ahhoz, hogy pénzt tudj teremteni. Vagy, hogy a recesszióban nehéz sikeresnek lenni. Hogy sosem lábalsz ki az adósságaidból. Vagy, hogy túl sok akadály áll az utadban....

    Ha így gondolkodsz, akkor ugyanúgy teszel, mint az aranyhal: azt hiszed, még mindig korlátok közt vagy. A korlátaidat a hiedelmeiddel tűzöd ki saját magadnak.
Sokan kérdezik, hogyan lehet megállapítani egy hiedelemről, hogy igaz-e vagy hamis. A válasz nagyon egyszerű. Tedd fel magadnak a kérdést: Szolgál engem ez a hiedelem?

   Nem számít, hogy a hidelmeid igazak-e vagy hamisak. Csak az számít, hogy a célod irányába visznek-e téged, vagy pedig eltávolítanak tőle. Ha nem szolgálnak, akkor ki kell cserélni őket olyanokra, amelyek szolgálnak téged.

(Dr. Robert Anthony írása alapján)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails