Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

csütörtök, október 14

A gondolatok ereje (sikerrecepttel)

    Előfordult talán már veled is, hogy egy nehéz feladatot próbáltál megoldani és meg voltál győződve róla, hogy nem fog sikerülni. És nem is sikerült. Ilyenkor azt mondjuk: Hát persze, tudtam, hogy így lesz. De vajon nem csak azért nem sikerült, mert arra számítottunk, hogy nem fog sikerülni?
Az agykutatók az elmúlt években sokat vizsgálták ezt a témakört és kiderült, hogy sok problémánkért és betegségünkért negatív gondolataink felelősek. Ha gondolatainkat a megfelelő mederbe tereljük, elérhetjük a boldogságot.


Clemens Kubynak mindez sikerült. 1982-ben 15 méter magasról, a háza tetejéről az aszfaltra zuhant. Az orvosok diagnózisa: kétoldali bénulás - gyógyíthatatlan. Kuby azonban egy év múlva nem kerekesszékben, hanem saját lábán hagyta el a klinikát. Beutazta a világot, felkereste 14 kultúra gyógyítóit, sámánjait, hogy a gyógyulási folyamatokat tanulmányozza. Ma az a meggyőződése, hogy minden gyógyulás lelki folyamatokon alapszik. Ezzel kapcsolatosan szemináriumokat, előadásokat tart és megalapította az Öngyógyulás Európai Akadémiáját. "Mental Healing - Das Geheimnis der Selbstheilung" (Mental Healing - Az öngyógyulás titka) címmel megjelent könyvével kapcsolatosan készített vele interjút a "bella" c. hetilap:

A " Mental Healing" vagyis a gondolatok általi gyógyulás azt jelenti, hogy gondalatainkkal meg tudjuk változtatni világunkat. Amit gondolunk, azok vagyunk. Mindenki meghatározhatja a saját boldogságát.
Hogy ez miként működik? A tudomány bebizonyította, hogy a gondolatok hatásásra ún. hírvivő anyagok keletkeznek testünkben. Ezek szabályozzák egész szervezetünket - és érzéseinket. Ha valaki állandóan arra gondol, hogy mi minden történhet vele, akkor idővel félénkké válik és mivel bizonytalanabb lesz, valóban könnyebben fog vészhelyzetbe kerülni.

Nagyon fontos tehát ügyelni gondolatainkra. Ha valakinek egy nehéz helyzetet kell megoldania, érdemes egy pozitív kimenetelt elképzelnie lelki szemei előtt - olyan élénken, amennyire csak lehetséges. Ekkor legjobb esélye lesz rá, hogy jól is fog végződni.

De mit tegyünk, ha negatív gondolatok merülnek fel? Ilyenkor néha elég egyszerűen elvágni őket. Ha ez nem megy, akkor figyeljünk önmagunkba: miért háborognak bennem ezek a gondolatok? Ezen a ponton kell megpróbálni változtatni, esetleg azáltal, hogy az illető személlyel beszélünk.
Ha ez sem sikerül, akkor lehetőségünk van a "lélekírásra", amikor a negatív eseményeket pozitívra cseréljük ki.(Erről bővebben lentebb lesz szó.)

Clemens Kuby azt vallja, hogy mindenki képes magán segíteni, aki kész felismeri a gondolatai és jóléte közötti összefüggést és valóban kész a változásra. Néhányan ugyanis egész jól érzik magukat a saját boldogtalanságukban.
"Minden, amit valósnak tartunk, az lehetséges. Mindent meg lehet változtatni, ha hiszünk benne. Ez elég szokatlanul hangzik, de én saját magam tapasztaltam meg a pozitív gondolatok mérhetetlen erejét." - fejezi be az interjút Clemens Kuby.

A "lélekírás" receptje:
1. Kiválasztás. Koncentrálj egy aktuális, nyomasztó problémára! Ha több is van, írd le őket és egyenként dolgozd fel! Ezután keress magadnak egy nyugodt helyet!

2. Leírás. Jegyezz le mindent, ami a témával kapcsolatban eszedbe jut! Például, hogy mi az, ami megbántott, megbetegített. Írj fel mindent jelen időben, függetlenül attól, mikor történt az adott esemény!
Fontos: A felmerülő kijelentéseket mondjuk ki hangosan! Tudatalattink ezt úgy fogja értelmezni, mintha újra átélnénk az eseményeket.

3. Ne sokat gondolkodjunk! Ne morfondírozzunk azon, hogy minden pontosan úgy történt-e. Csak az számít, ami számodra igaz.

4. Átírás. Olvasd át a szöveget és keresd meg azt a helyet, ahol leginkább egyértelmű a szenvedésed! Ezen a helyen írd át az eseményeket pozitív kimenetelűre! Pl. hogy az emberek bocsánatot kérnek a viselkedésük miatt. Minden szereplő úgy cselekedjen, ahogy a te boldogságodhoz szükséges - jelen időben és szavakkal is kimondva.
Meg fogod látni, hogy utána felszabadultnak érzed magad és tudatalattid ezt az új igazságot fogja valóságnak tekinteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails