Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

csütörtök, október 28

A kukásautó-effektus

Joel Osteen üzenete

    Bármelyik nap megtörténhet, hogy csalódunk, frusztráltak, megbántottak leszünk. Talán valaki meghiúsította tervünk vagy durva volt velünk az irodában. Az élet tele van kellemetlenségekkel és nehéz emberekkel. Nem irányíthatjuk a körülöttünk élőket, de a velük kapcsolatos reakcióinkat viszont igen.

Valakitől egyszer hallottam, hogy "Az élet 10 %-ban az, ami történik és 90 %-ban az, ahogy reagálsz rá." Ha idegessé válsz és esetleg elveszted nyugalmad, mert valaki megtámadott, akkor azzal elveszíted az erőd.

Ezt az ötletet jól illusztrálja David J. Pollay "A kukáskocsi törvénye" c. könyve. Egy pár éve hallottam a kukáskocsi törvényéről és annyira megtetszett, hogy felhasználtam egy istentiszteleten is. Annyira jó David története, el is mesélem:


Egy napon David egy New York-i taxiban egy találkozóra tartott. Hirtelen egy másik autó vágott be elébük. A taxisnak kénytelen volt beletaposni a fékbe és átvágni egy másik sávba, de még így is csak pár centin múlt, hogy nem ütköztek össze. Az autó vezetője dudált, ordított és rázta az öklét, de furcsa mód a taxisofőr csak rámosolygott és integetett neki. David elcsodálkozott a taxis higgadtságán és megkérdezte, hogy csinálja.


A taxisofőr elmesélte, hogy sokan olyanok, mint egy nagy szemeteskocsi. Egész nap frusztráltsággal, csalódottsággal, bosszúsággal telve járkálnak. Amint felszaporodik a szemetük, valahol ki kell borítaniuk - és néha pont te leszel az, akire ráborítják. Nem veheted magadra, mert semmi köze sincs hozzád. Csak mosolyogj, integess és kívánj neki jót!


Davidnek annyira tetszett a taxis filozófiája, hogy könyvet is írt róla. Nekem meg annyira tetszett, hogy prédikáltam róla. Nagyon bölcs ez a taxis!


Ez a New York-i taxis arra tanít bennünket, hogy a sikeres emberek nem engedik meg, hogy mások szemete beszennyezze napjukat. Ha valaki rádborít egy rakományt, ne légy csalódott, mérges, sértődött! Ha megengeded magadnak ezt a hibát, akkor a végén elveszíted az erőd. És az is megeshet, hogy egyszer annyira belefáradsz a körülötted élők szemetének hordozásába, hogy valaki másra fogod ráborítani. Nem akadályozhatjuk meg, hogy mások ránkborítsák a hulladékukat, de ha felismerjük, hogy mire való - a szemetük -, akkor megakadályozhatjuk, hogy hasson ránk.


Döntsd el ma, hogy ragaszkodsz békédhez! Ragaszkodsz boldogságodhoz. Ragaszkodsz erődhöz. Ha továbbra is erősen állsz lábadon, mosollyal arcodon, akkor nem fog számítani, mi történik körülötted. És ekkor leszel a legjobban. Ekor tud eljönni Isten és megvívja csatáidat. Ekkor tud egy magasabb szintre emelni. Rát tudja hinteni kegyét és életed minden napján győzelemre vezet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails