Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

hétfő, november 8

Tudtad?

    ... hogy a ruganyos léptek boldogságra programozzák agyunkat?
Aki boldog, az mámoros állapotban van, szinte a fellegekben jár, és ez látszik is rajta. Pszichológiai kutatások kimutatták, hogy a boldog embereknek egyéni a mozgásuk. Lazábban járnak, mert karjaikat jobban lóbálják és lépteik rugalmasak.
Az a jó hír, hogy ez visszafele is működik. Ha megszokjuk ezt a járásmódot, azzal boldogságra programozzuk agyunkat - és boldognak is fogjuk érezni magunkat.

    ... hogy bizonyos szavak jó érzést váltanak ki?
Tudósok felfedezték, hogy aki pozitív jelentésű szavakat (mint pl. nevetés, vicces, vidám) ír fel egy papírra és azt olvasgatja, az boldog lesz. A kutatásaik bebizonyították, hogy csupán a "mosoly" szó elolvasása aktiválta a nevetőizmokat, ennek hatására bedig boldogsághormonok szabadultak fel.

    ... hogy az öröm fertőző?
Az éltöröm óriási hullámként terjed az emberek között. Szociológusok felfedezték, hogy az életörömmel teli emberek baráti körében 1/3-al nő a boldogságunk esélye. A barátunk optimista barátja is képes még 10%-al növelni boldogságunkat, míg annak barátja 6%-al.
Lelki egészségünkre azonban a hozzánk lelkileg és térben legközelebb emberek hatnak: barátaink, testvéreink és azon szomszédaink, akik 2 km-es környezetünkön belül laknak.
(Költözés előtt érdemes tehát megnézni leendő szomszédainkat is.)

    ... hogy az ágy rendbe rakása emeli a hangulatot?
Egy amerikai vizsgálat kimutatta, hogy a megágyazás reggeli szokása hozzásegít ahhoz, hogy boldogabban kezdjük napunkat. A rend ugyanis azt jelzi agyunknak, hogy minden rendben van. Biztonság érzetet kelt, ugyanakkor kitisztítja fejünket az előttünk álló napi feladatok elvégzéséhez.
Ti meg szoktatok ágyazni reggelente?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails