Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

vasárnap, február 13

Egy problémamegoldási technika a szakembertől

Lassú gondolat-szétválasztás
Dr. Mark Atkinson üzenete

Van egy meghívásom számodra. Hajlandó vagy legalább naponta 5-ször egy egyszerű önsegítő technikát alkalmazni az elkövetkező 3 napban, hogy felfedezhesd annak rendkívüli hatásait? Ez az eszköz segíteni fog abban, hogy lecsökkentsd stressz szinted és egyetlen perc alatt nyugodttá, kiegyensúlyozottá, kreatívvá válj, de abban is segít, hogy megtapasztald valódi, természetes tudatosságod és hozzá tudj férni. Ha rendszeresen alkalmazod, akkor elmélyíti és felgyorsítja az érzelmi egyensúlyhoz, igaz boldogsághoz és spirituális ébredéshez vezető utat.
Bármit is teszel azonban, ne higgy nekem, hanem keresd meg magad az igazságot!

Gondolj egy olyan helyzetre, ami aggodalommal tölt el, idegesít! Jegyezd fel azokat a gondolatokat, amelyek a szituációval kapcsolatban felmerülnek egy rövid mondatban, ami összefoglalja lényegét annak, ami aggaszt. Például: " Semmi esélyem időben befejezni ezt a munkát."
Ezután tedd a következőt:

1. Összpontosítsd figyelmed az alsó hastájékra, pár centivel a köldököd alatt! Figyelj erre a pontra az egész gyakorlat alatt!

2. Most mondd ki hangosan a mondatot nagyon lassan! (Ha nem vagy egyedül, akkor gondolatban is megteheted, de hatásosabb, ha hangosan kimondod.) Hagyj minden szó között legalább 5 másodperc szünetet! Ezalatt lélegezz finoman és NAGYON FONTOS, hogy figyelmedet a szavak közti szünetekre irányítsd! Ha észreveszed, hogy agyad megpróbál siettetni (amire rendszerint hajlamos), akkor hagyj hosszabb szüneteket a szavak között!

3. Most ismételd meg az egészet még 2-szer, utána figyeld meg, mit tapasztaltál! Hogy érzel? Milyen érzéseid vannak a problémával kapcsolatban?

90%-a azoknak, akik a lassú gondolat-szétválasztás módszerét alkalmazzák, különös dolgot tapasztal meg. A stresszt kiváltó gondolat azonosításával kiegyensúlyozottságot, nyugalmat éreznek - a valódi énjüket. Figyeld meg, hogy amint összhangba kerülsz valódi éneddel, megváltoznak érzelmeid és az eredeti szituációval kapcsolatos kilátásaid! Sokkal erőteljesebbnek érzed magad. Ebben a kiegyensúlyozott, tudatos állapotban (a valódi éned állapotában) kérdezd meg magadtól: Mit kell tennem, hogy megoldjam ezt a problémát?
Legtöbbször 2 vagy több válasz fog érkezni. Vagy kiderül, hogy a probléma csak egy gondolat volt, vagy pedig egyszerűen tudni fogod, mit tegyél egy gyakorlatias, kiegyensúlyozott és hatékony módon.

Az igazság az, hogy sosem kell elhinnünk azt, amit gondolunk! A tudatos élet és a személyiségfejlődés egyik alapvető képessége, hogy megválaszthatjuk mit hiszünk és mit nem. Mitöbb, ha elkezdesz összhangban élni tudatos éneddel, életed hihetetlen és gyakran váratlan módokon tárul ki előtted - ez a mesterek csodás életének titka.

Dr. Mark Atkinson a pszichológiai jóllétre, emócionális egészségre specializálódott orvos. Best-seller könyvíró és az Akademy of Human Potential, az Egyesült Királyság egyik vezető személyiségfejlődéssel foglalkozó vállalatának megalapítója.
www.humanpotential.uk.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails