Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

csütörtök, február 24

A vizualizálás 4 eleme

Brian Tracy üzenete

A vizualizálásnak 4 olyan eleme van, melyek elsajátításával és gyakorlásával életed minden napján javadra tudod fordítani annak fantasztikus erejét.


Milyen gyakran?

A vizualizálás első eleme a gyakoriság, vagyis hányszor képzeled el magadban, amint elérted céljaidat. Minél gyakrabban felidézed egy világos, tiszta képben a legjobb eredményeket, annál gyorsabban válnak valóságod részévé.

Mennyi ideig?

A vizualizálás második része a mentális kép időtartamáról szól. Az az idő, ameddig magad előtt tudod tartani a képet, amikor felidézed. Ha mélyen ellazult állapotban vagy, akkor gyakran másodpercekig, akár percekig is magad előtt tudod tartani tökéletes önmagad képét.
Minél hosszabban tudod felidézni ezt a képet, annál mélyebben íródik tudatalattidba és annál gyorsabban fog megnyilvánulni.

Milyen tisztán?

A vizualizálás 3. eleme az élénkség. Közvetlen kapcsolat van aközött, hogy milyen tisztán látod a vágyott célt vagy eredményt és az milyen gyorsan válik valósággá. A vizualizálás ezen része az, ami megmagyarázza a Vonzás Törvénye erejét. Elképzelt vágyad élénksége közvetlen hatással van arra, milyen gyorsan önt anyagi formát világodban. Amikor új célt tűzöl ki magad elé, akkor annak képe általában halvány, homályos. Azonban minél gyakrabban leírod, felidézed, megismétled, annál világosabb lesz számodra. Egyszer csak kristálytisztává válik és ezen a ponton hirtelen megjelenik életedben pont úgy, ahogy elképzelted.

Mekora intenzitással?

A vizualizálás 4. alkotóeleme az intenzitás, vagyis hogy mennyi érzelmet viszel a vizuális képbe. Valójában ez a legfontosabb, legerőteljesebb része a vizualizálási folyamatnak. Néha, amikor elég erős intenzitásúak érzelmeid és a vizuális kép elég tiszta, akkor célod azonnal megvalósul.

Természetesen ezek az elemek, a gyakoriság, időtartam, élénkség és intenzitás, segíthetnek, de árthatnak is neked. A természethez hasonlóan a vizualizálás elemei is semlegesek. Mint a 2 élű kard - mindkét irányba képesek vágni. Hozhatnak sikert, de bukást is. A vizualizálás bármit megad neked, amit élénken és intenzíven elképzelsz, akár jó az, akár rossz.

Gyakorlat

Folyamatosan tápláld elmédet tiszta, izgalmas, érzelmekkel telt képekkel! Ne feledd, képzeleted az élet elkövetkező eseményeinek filmelőzetese!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails