Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

szombat, április 23

Amikor az élet taszít egyet rajtad

Húsvét idején mi lenne megfelelőbb, mint Joel Osteen üzenetével jelentkezni. A blogjában leírt történet arról szól, hogyan válhat pozitívvá egy sorscsapás. 
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!

Joel Osteen üzenete

Van egy jó barátom, Phil Cooke, aki egy tehetséges mozi- és TV-producer. Sokat segített nekünk a lelkészségen. Nem csak nekünk dolgozott, hanem a világ több mint 40 országának is készített média programokat. Phil nagyon pozitív személyiség. Tele ötletekkel, kreativitással. Azt gondolnád, hogy születésétől fogva a csúcson van, de legújabb könyvében (Jolt: Get a Jump on a World That`s Constantly Changing) elmeséli, hogyan kapott egy váratlan lökést a sorstól, mely által elérte a isteni küldetését.
Ezt írja:

"Sok évig foglalkoztam média szervezéssel a Középnyugaton, amikor a főnököm úgy döntött, ideje továbbállnom. Még a felmondó levelemet is előre megírta. Nem a munkám minősége vagy a projektjeim eredménye miatt, hanem valamiért úgy döntött, nem voltam elég lojális és adott nekem 4 órát, hogy kiürítsem az irodát.

Már gondoltam arra, hogy egyszer elmegyek és már meg is rendeltem a repülőjegyet Los Angelesbe, hogy szétnézzek, milyen lehetőségek vannak a nyugati parton, de a felmondás mindig váratlanul jön. Gyors, tiszta és hatásos volt. "El vagy bocsátva. Szeretném, ha még ma kilépnél és ha meg akarod kapni a végkielégítést, akkor írd alá a felmondó levelet, amit már megírtunk neked!"


Sosem felejtem el, hogy mondtam el Kathleennek. 12 éve voltunk házasok és bár mindig arról álmodoztunk, hogy Los Angelesbe megyünk és a média- és szórakoztatóiparban dolgozunk, mégis csodálatos, hogy veszel egy házat, születik pár gyereked, összebarátkozol másokkal és álmaidat hamarosan felváltja a mindennapok realitása. Minél idősebb leszel, annál nehezebben változtatsz. Polcra tettük álmainkat a csekkek és törlesztések fizetésének kábulatában. De most ennek az életnek vége szakadt és a lassú, fokozatos Los Angelesbe költözés helyett, amit elképzeltünk most egy hatalmas taszítást kaptunk, ami döntésre kényszerített.

Észre vetted már, hogyan elégszünk meg a második legjobbal? Csodálatos, hogyan tud úgy hangzani, mintha a legjobb lenne, pedig legbelső lényünk kiabál, hogy kövesd a szívedet és fedezd fel valódi lehetőségeidet.

Ez egy jó állás...
Jó lehetőségeink vannak...
A gyerekek jó iskolába járnak...
A templom nagyon segítőkész...
A vállalat terjeszkedik...
Most nem kockáztathatok a családommal...
Itt van az összes barátunk...
Közel lakunk a családhoz...
Azt mondanák, bolond vagyok, ha most összecsomagolok és továbbállok...
Sokat fizettünk a végkielégítési számlánkra...

Millió oka és módja van annak, hogy kimagyarázzuk, miért nem változtatunk, és mi mindegyiket ismertük. Idővel álmaimat felváltotta a biztonság és a jövőmet elcseréltem arra, amit "helyesnek" tartottam.

Szerencsére azonban kaptam egy komoly lökést - kirúgtak az utcára. Visszatekintve ez volt a legjobb, ami történhetett velem..."

 Talán magadra ismersz Phil történetében? Talán te is kaptál egy váratlan taszítást a sorstól. Lehet, hogy egy kapcsolat szakadt meg hirtelen, vagy azt mondták a munkehelyeden, nincs már rád szükségük. Esetleg hozzám hasonlóan, amikor apám elment az Úrhoz, elveszítettél egy szeretett embert. Az élet ezen "lökései" meghatározó pillanatok, melyek vissztarthatnak bennünket, de előre is repíthetnek isteni végzetünk felé, melyet az Úr készített elő nekünk. Ezért mondja Jakab 1 "mindig számíts a boldogságra", amikor nehézségekkel találkozol, mert azokban a pillanatokban, amikor kitaszítanak kényelmi zónánkból,természetfeletti előnnyel indulunk el a nagyszerűség útján.
Istennel oldaladon az, ami visszaesésnek tűnik, valójában csak felkészülés a visszatérésre!

"Teljes örömnek tartsátok, atyámfiai, mikor különféle megpróbáltatásokkal találkoztok, tudván, hogy a ti hiteteknek megpróbáltatása kitartást szerez. Hagyd, hogy a kitartás befejezze munkáját, hogy tökéletesek és épek legyetek minden fogyatkozás nélkül."
(Jakab 1:2-4)

(Joel Osteen www.joelosteen.com-on megjelent írásának fordítása.
A bibliai idézet fordításához a www.biblia.hu oldalt vettem segítségül.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails