Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

hétfő, április 18

A három bölcs majom

    Ismered a 3 bölcs majmot? Igen, azokat, amelyek közül az egyik nem látja a gonoszt, a másik nem hallja meg a gonoszt, a harmadik pedig nem beszél gonoszt. Japánban Mizarunak, Kikazarunka és Iwazarunak hívják őket és már többezer évesek.


Mi "pozitív gondolkodóknak" nevezhetnénk őket, mert arról a 3 pozitív cselekvésről beszélnek, ami nélkülözhetetlen a boldog, egészséges élethez.

1. Mizaru nem látja a gonoszt

Azt már biztosan sokszor hallottad, hogy az energia oda áramlik, amire a figyelmünket irányítjuk. Mizaru, ha ma élne, azt mondaná, hogy pontosan ezért nem látja meg a gonoszt. Vagyis, ha pozitívan akarsz gondolkodni, akkor olyan dolgokra kell figyelned, amik pozitív érzéssel töltenek el.

2. Kikazaru nem hallja a gonoszt


Mi köze kritikus barátaidnak a Híradóhoz? Csak annyi, hogy mindannyian negatív dolgokkal tömik a fejed. Állj odébb, kapcsold ki őket vagy szabadulj meg tőlük! Ezt mondaná ma Kikazaru.

3. Iwazaru nem beszél gonoszat

Ha az egyedüli dolog, ami elhagyja ajkaid a panaszkodás, kritizálás vagy ami ennél is rosszabb - a siránkozás, akkor inkább tömj zoknit a szádba. Ja, és a pletykálás is ide tartozik.
A bölcs majmok egyetértenek anyukáddal, aki egykoron a "Ha semmi szépet nem tudsz mondani, akkor..." kezdetű mondókával traktált.
Ha hagyod, hogy szemét hagyja el a szádat, ne várj sajnálatot, amikor ugyanazt kapod vissza.

Mert működik

Néhány dolog kiállja az idők próbáját, mert működik. Ha pozitívan akarsz gondolkodni, akkor válszd meg tudatosan, mit akarsz nézni, hallgatni és miről akarsz beszélni, mert ez határozza meg, hogyan haladsz tovább életed útján.
Keresd hát a szépet mindenben, amire ránézel, kapcsold ki a negatívat és állj át a boldog szavakra, gondolatokra, cselekedetekre! És végül, de nem utolsó sorban, kezdj arról beszélni, amit szeretsz, amit értékelsz és amit akarsz.

Ha mindezt rendszeresen teszed, akkor életed gyökeresen meg fog változni.

(A Finerminds Team írása alapján, www.finerminds.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails