Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

szerda, március 27

Te hol keresed Eldorádót?

Arina Nikitina üzenete

A 16.-17. században Európában azt hitték, hogy valahol az Új Világban létezik egy gazdag hely, amit El Dorado-nak hívnak. A kincs utáni kutatás számtalan emberéletet követelt...

De a mesés gazdagság helyét nem találták meg.


Mint minden legendának, Eldorádó történetének is volt némi igazság alapja.

Amikor a spanyol felfedezők elérték Dél-Amerikát a 16. század elején, történeteket hallottak egy helyi törzsről az Andok hegységben, amit ma Kolumbiának hívnak. Amikor új törzsfőnököt választottak, bevezetése egy rituáléval kezdődött, melyet a Guatavita tónál tartottak. A ceremónia leírásai eltérőek, de abban megegyeznek, hogy az új főnök aranyporral volt bekenve és aranyat és drágaköveket dobtak a tóba, hogy a víz alatt élő istenség kedvére tegyenek.

A spanyolok ezt a bearanyozott törzsfőnököt El Doradonak nevezték el, "az aranyozottnak".

Az aranyozott ember ceremóniája a késő 15. században ért véget, amikor El Doradot és törzsét leigázta egy másik törzs. A spanyolok és más európaiak azonban olyan sok aranyat találtak az őslakosoknál a kontinens északi partjain, hogy azt gondolták, kell lennie egy gazdag helynek a kontinens belsejében.

A spanyolok nem találták meg El Doradot, de ráleltek a Guatavita tóra és 1545-ben megpróbálták lecsapolni. Annyira le tudták csökkenteni a vízszintet, hogy aranyak százaira bukkantak a tó sarkában. Azonban a mélyebb vízben feltételezett mesés kincset nem tudták elérni.

Mi is keressük a saját Eldorádónkat - a biztonság, boldogság, gazdagság és korlátlan bőség helyét. Sokan egész életüket a boldogság üldözésével töltik.

Azonban rossz helyeken keressük Eldorádónkat. A külvilágban kutatjuk a boldogságot, a fogyasztás világában, dolgokban, legújabb készülékekben. Az igazi boldogság be sem tette lábát ide.

Benned rejlik, az önzetlen adásra és feltétel nélküli szeretetre való képességedben. Az igazi boldogság a teljesség állapota, ahol minden részed összeillik, hogy egy egészet alkosson és nincs benned belső konfliktus.

Ha értelmet adsz életednek, jobban elkötelezed magad az iránt, amit csinálsz, adsz és teszel másokért, számon tartod áldásaidat és arra fókuszálsz mi a jó az adott helyzetben, akkor életed fokozatosan egyre boldogabbá válik.

Fotó

1 megjegyzés:

  1. The Best Betting Videos on YouTube - Videodl.cc
    Videos on YouTube · Videos on YouTube · Videos on YouTube · Videos on YouTube · Videos on YouTube · Videos on YouTube · Videos on YouTube youtube to mp3 320kbps · Videos on YouTube · Videos on YouTube

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails