Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

péntek, április 12

Nem vagy elég?

Dr Robert Anthony üzenete

Ha abban az illúzióban élsz, hogy nem vagy elég jó, akkor sosem fogod magad csészének látni, hanem csak egy repedésnek, csorbulásnak. Az biztos, hogy mindannyian hibásak vagyunk bizonyos módon, de elég abszurd az elképzelés, hogy valami eredendően rossz velünk. Hogy jutottunk erre a következtetésre? Ki fogja a mérőszalagot? Általában valamilyen hatóság, szervezet vagy vallás próbál ellenőrizni bennünket önértékelésünk megtámadásával.

Nagyon fontos, hogy megértsük az önfejlesztés és önértékelés közötti különbséget. Az önfejlesztés kiinduló pontja az, hogy csorbák vagyunk és meg kell javítani bennünket. Ez abból ered, hogy arra törekszel, hogy olyan valaki vagy valami légy, ami más, mint ami vagy.

Az önértékelés az, amikor tudod, hogy mindened megvan, amire szükséged van és te vagy az a személy, akire vársz. Nincs mit elérni. Csak meg kell élned azt, ami vagy.

Értékes vagy, mert egy vagy azzal, ami van. Nincs szükséged önfejlesztésre, mert nem tudod autentikus énedet fejleszteni.

Az élet célja nem azzá válni ami vagy, hanem elfogadni, hogy ami vagy az elég. Más szavakkal, ha ahol most vagy, az nem elég, akkor bármit is teszel vagy érsz el, sosem lesz elég. Nem tudod megjavítani magad, mert nem vagy csorba.


Vegyük a makk és a tölgy példáját. A makk tökéletes, de még nem tölgyfa. Magában hordozza a tölgyfa tervrajzát, és napról napra felismerve azt a kapacitását, hogy tölgyfává válhat, a benne rejlő tervrajzot beteljesíti. Mi is olyanok vagyunk, mint a makk és mindannyiunkban megvan a képesség a bennünk rejlő tökéletes terv kiteljesítésére.

A "nem vagyok elég" érzés megszüntetésének egyetlen módja, ha MOST kijelented hogy megvan képességed a nagyszerűségre és elég vagy, ahogy vagy és élj így minden nap.

Fontos, hogy szem előtt tartsuk, mi vagyunk a csésze. Egy csésze, mely természetesen tágul, hogy teret adjon kiterjedésünknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails