Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

szerda, szeptember 22

A küzdelem nem természetes

    Manapság gyakran hallunk róla, hogy "haladni kell az áramlattal". Hogy miért? Azért, mert erre születtél. Gondolj csak bele! Minden teremtménynek van egy természetes áramlása és ha ezzel az árammal együtt halad, akkor nincs küzdelem, erőlködés.

A víz nem erőlködve folyik.
A fű nem erőlködve nő.
A szél nem erőlködve fúj.
Az eső nem erőlködik, hogy leessen.
A nap nem erőlködve süt.
A Föld nem erőlködve forog.
A virágok nem erőlködve virágzanak.

Mit jelent ez? Azt, hogy a küzdelem nem természetes. Miért ítéljük magunkat küzdelemre, ha az teljesen természetellenes?!

A küzdés egy tanult folyamat, amit olyanok ültettek belénk, akik a küzdés tarnszában vannak. Ez a "tanult válasz" tudatalatti szokásmintává vált.

Az első lépés életünk megváltoztatására a tudatosság. Ha tudatában vagy, hogy a küzdelem nem "normális" dolog, hanem csak egy tanult "tudatalatti szokásminta", akkor tudatosan választhatod azt, hogy nem fogsz egész életedben árral szemben evezni.


Figyelj arra, hogy: Semmi sincs árral szemben! Minden, amit akarsz, folyásirányban van!
Ez azt jelenti, hogy nem kell küzdened (árral szemben evezned) azért, hogy megkapj valamit. Csak fordítsd folyásirányba csónakod és hagyd, hogy vigyen az áramlat! Valójában evezned sem kell. Mégha csónakod a rossz irányban is áll (árral szemben), amint abbahagyod az evezést, az áramlat megfordítja csónakod minden erőlködés nélkül.

Ez egy egyszerű, de hatásos metafóra. Hagyj fel egyszer s mindenkorra a küzdéssel! Engedd el az evezőket és bízd magad a Forrásenergiára, aki elvezet téged vágyadhoz, és élvezd az utazást!

(Dr. Robert Anthony írása alapján)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails