Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

péntek, szeptember 17

Ma van a csodád napja!

Joel Osteen üzenete

Minden egyes alkalommal mikor azt mondod: "Istenem, légy kegyes hozzám! Küldj nekem gyógyulást! Küldj nekem áttörést!", Isten útjára engedi jósága újabb hullámát a láthatatlan valóságban. Látszólag talán semmi sem történik, de ez nem jelenti azt, hogy Isten nem dolgozik. A Szentírás azt mondja:" Abban a pillanatban, amikor imádkozol, az ütközet elkezd irányt váltani." Ebben a bizonyos pillanatban Isten mozgásba hozza a csodákat. Előfordulhat, hogy hetekig, évekig vagy 10 évig sem mutatkozik meg, de ha hiszel, egy napon váratlanul megpillantod, mit tett Isten a színfalak mögött.

Néhány hónappal ezelőtt Victoria és én beszéltünk egy fiatal párral. Már sok-sok éve sikertelenül vágyakoztak egy gyermekre. Nem keseredtek el, hanem minden héten eljöttek a templomba. A feleség csatlakozott a H.O.P.E. nevű csoporthoz, ami a Hearts of Promise and Expectation (Ígéret és elvárás szívei) elnevezés rövidítése. Ezt a csoportot olyan nőknek hoztuk létre, akik természetes úton, vagy adoptálással szeretnének gyermeket. Imádkoznak egymásért és biztatják egymást. Ennek a párnak hatalmas hite volt. Még a nehéz időkben is hitték: "Ez lehet a nap, amikor megfogan a baba. Ez lehet a nap, amikor Isten megáld bennünket egy gyermekkel."


Hónap telt el hónap után. Semmi nem történt. 2 év. 3 év. 4 év. Ők csak azt ismételgették: "Atyám, küldd el most a gyermeket! Küldj nekünk gyógyulást! Küldj áldást ránk!"
5 évvel később, miután az orvosok azt mondták, nem lehet gyermekük, elhoztak hozzánk felszentelni egy gyönyörű kislányt.

Vajon mi lett volna, ha csak otthon üldögélnek ezekben az években és arra gondolnak: "Ez nem jó nekünk. Ez a mi szerencsénk. Nem adatik meg nekünk."
Szerencsére megtartották hitüket, hogy "Ma van a nap." Még akkor is, amikor semmi sem történt az első hónapban, nem számított. "Ma van a nap". Semmi sem történt az első évben. Ők mégis tovább hittek. 5 éven át nem láttak semmi javulást, de szívük mélyén tudták, hogy Isten dolgozik a színfalak mögött és egyszer csak váratlanul az asszony várandós lett.

Könnyű kiábrándulni és azt gondolni:" A házasságom sosem fog megváltozni. Sosem fogok meggyógyulni. Sosem fogom valóra váltani álmaimat." Emlékezz azonban arra, hogy Isten a váratlan dolgok Istene! Minden helyzetet képes váratlanul megváltoztatni. Váratlanul ki tud menteni adósságaidból. Váratlanul előidézheti, hogy megfoganj. Egyszerre csak valóra tudja váltani álmaid! Itt a kulcs: miközben várakozunk, nagyon fontos a pozitív hozzáállás. Jelentsd ki, hogy ma van a te csodád megvalósulásának napja!

(Forrás: www.joelosteen.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails