Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

csütörtök, június 3

Az anyagi siker 3 tényezője

Mitől tudnak a gazdagok annyival többet elérni, mint az átlag ember? -teszi fel a kérdést Brian Tracy, sikertanácsadó. Sikerük titkának 3 eleme a következő:

Válj szakértővé!

Először is légy szakértő a választott területeden! Olvass el minden könyvet, menj el minden tanfolyamra, hallgass meg minden audió programot!
Másodszor, specializáld magad azokra a területekre, amik vállalatod és ügyfeleid számára a legnagyobb fontossággal és értékkel bírnak!
Harmadszor pedig, ismerd a termékedet vagy szolgáltatásodat kívülről-belülről! Aki szakértelemmel rendelkezik, az sokkal jobban együtt tud működni, mint akinek csak átlagos ismeretei vannak.
Mindez nem távoli, elérhetetlen. Joel Osteen említette egyik előadásában, hogy ha naponta 1 órát foglalkozunk egy bizonyos területtel, akkor 3 év alatt az adott téma szakértőjévé válhatunk. (Ha csak ennyin múlik, akkor mit csináksz inkább az esti film nézése helyett?)

Fejleszd képességeidet!

A felemelkedés másik módja a gyakorlat. Minél jobb vagy a szakmádban, annál többet fogsz keresni. 3 kulcstényezője van ennek is:
Először is határozd el, hogy te leszel a legjobb! Hozz meg érte minden áldozatot! Menj el bármilyen messzire, csak hogy kiváló lehess abban, amit csinálsz!
Másodszor, kötelezd el magad a folyamatos fejlődés mellett! Sose engedd meg magadnak, hogy elégedett, vagy önelégült légy az adott szinten!
Harmadszor pedig, mindig próbáld túlszárnyalni ügyfeleid, főnököd, azok elvárásait, akiket szolgálsz! Adj mindig többet, jobbat annál, mint amiért megfizetnek!

Takarékoskodj!

A pénz általában a megszerzett tudást és gyakorlatot követi. Az egyik ok, amiért csak pénzből lehet pénzt csinálni, az, hogy a tőkefelhalmozás szükségszerű lépés a személyiségfejlődés útján, melynek meg kell előznie az anyagi függetlenség elérését. Más szavakkal, akkor leszel képes anyagilag függetlenné válni, ha felhalmozod az ennek eléréséhez szükséges alapokat.

Mindezt a következő lépésekkel tudod átültetni a gyakorlatba:
1. Határozd el, hogy választott területed szakértője leszel! Tűzd ki célul, készíts tervet és dolgozz azon minden egyes nap, hogy egy kicsit jobbá válj!
2. Váljon szokásoddá, hogy minden fizetésből megtakarítasz! Valamikor azt mondták, hogy "Ha nem tudsz pénzt megtakarítani, akkor hiányoznak belőled a nagyság magvai."
A rendszeres megtakarítás szokása megváltoztatja jellemed és felkészít rá, hogy elérd az anyagi függetlenséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails