Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

szombat, június 26

A Titok csak a jéghegy csúcsa

    A Titok című film és a könyv sokaknak megváltoztatta az életét, de azok is legalább olyan sokan vannak, ha nem többen, akik még mindig nem érték el céljaikat. Egyre több tanácsadó reklámozza magát ugyanis azzal, hogy akinek nem működik a Titok, az majd nála megtalálja a hiányzó láncszemet.

A Titok valójában csak az első lépcsőfok a személyiségfejlődés azon útján, mely a gondolatok erejével történő teremtés képességéhez vezet. Hogy melyek ezek a lépcsőfokok, azt gyönyörűen foglalja rendszerbe az alábbi videó.



A videó összefoglalása:

Üdvözöllek! Vishen Lakhiani vagyok a finerminds.com-ról.
Ebben az előadásban a gondolat erejével történő teremtés különböző fázisairól fogok beszélni.

A legtöbben azt kérdezik, hogy az ezernyi személyiségfejlesztő termék közül honnan tudom, melyik a legjobb nekem?
Én összehasonlítottam különböző tanítók írásait és felfedeztem, hogy minden, ami általánosan a gondolat erejével történő teremtésről szól, 5 kategóriába sorolható:
- Enyhe tudatosság
-Alkalmazás
-Múlt programok elengedése
-Megengedés állapota
-Valóságbuborékok

    Az első szint a TUDATOSSÁG.
A tudatosság állapotában vagy, amikor kezded felismerni, hogy gondolataid valamilyen szinten befolyásolják a téged körülvevő világot. Az elmúlt 50 évben sokan elkezdtek megvilágosodni. Az egyik régi tanító Napoleon Hill: Gondolkodj és gazdagodj. A 80-as években Maxwell Maltz: Pszichokibernetika. De az igazi nagy ugrás, mely által milliók eljutottak a tudatosság állapotába a Titok c. film volt. Ezt én neyhe tudatosságnak hívom, mert az emberek ugyan megértették, hogy gondolataikkal valóságot teremtenek, de ez nagyon leegyszerűsített értelmezés volt: Gondolkodj pozitívan! Természetesen ennél sokkal többről volt szó, de azok, akik látták a Titkot, elkezdtek többet tanulni. A Vonzás Törvénye azonban nem csak arról szól, hogy pozitívan gondolkodjunk.

    A követekző lépés, hogy hogyan ALKALMAZOD ezt életedben.
Ezen a második szinten ismersz meg olyan fogalmakat, mint rezgésfrekvencia, kreatív vizualizálás, affirmációk. Az egyik legjobb tanító az alkalmazás területén Hosé Silva volt, a Silva- módszer (megj.:Magyarországon Agykontroll) felfedezője. A tanfolyamokon megtanította hogyan kell meditálni, alfa szintre jutni és kreatív vizualizálással segítette elő, hogy elérjék céljaikat.
A kreatív vizualizálást tovább népszerűsítette Shakti Gawain, aki Silva tanfolyamon végzett.
A Titok hatására más célkitűzési technikák is terjedni kezdtek. Ezek olyan módszereket alkalmaztak, mint a vizuális tábla, melyet John Assaraf népszerűsített. Az emberek ezeket a speciális gyakorlatokat alakalmazták, hogy a követekző szintre jussanak.

    A MÚLT PROGRAMJAINAK ELENGEDÉSE
Ez történt velem 2 évvel ezelőtt. Néhányan elvégeztük Harv Ecker Milliomos elme intenzív tanfolyamát. Harv Ecker azt tanítja, hogy a pénzről alkotott elképzelésed határozza meg jövődet. Ő úgy nevezi, a "pénz-lenyomat". A 3-napos tanfolyam arról szólt, hogy Harv Ecker "agy-visszamosást" végez rajtad.
Pl. az egyik barátom, aki velem volt, egy déli államból jött, ahol recesszió volt és csak azoknak volt sok pénzük, akik tisztességtelen eszközökkel jutottak hozzá. A barátomnak olyan elképzelése volt, hogy a pénz rossz és tisztességtelen dolog pénzhez jutni.
Ezen a tanfolyamon "visszamosták" ezt az agyából és 1 év alatt nagyon sikeres lett.

Mindenkinek van ilyen "agymosása". Harv Ecker és a hozzá hasonló tanítók segítenek megérteni az "agymosás" ezen szintjét és amikor eltávolítod ezeket, akkor hatalmas lépést teszel abba az irányba, hogy bármit képes légy bevonzani életedbe.

    A 4. szint a MEGENGEDÉS ÁLLAPOTA.
Ez az elnevezés Esther Hicks-től származik. Ő írta a Vonzás Törvénye és a Kérd és megadatik c. könyveket. Esther Hicks csodálatos tanító. Tavaly elvégeztem az egyik tanfolyamát. Felkeltette érdeklődésemet és minden könyvét elolvastam.

A megengedés állapota az, amikor megérted, hogy össze vagy kapcsolva a forrásenergiával és bármi, amit akarsz, hozzád áramolhat. Ha a megengedés állapotában vagyunk, akkor a jólét szabadon áramlik hozzánk. Ha azonban beteg vagy, ideges vagy, azok annak a jelei, hogy gátolod a természetes áramlást.
Tehát a jólét egy természetes áramlat és ez a nagy felismerés, amikor rájössz, hogy csak követned kell boldogságodat. Ezáltal megengeded, hogy a belső irányítódra figyelj, vagyis bízol benne, hogy az Univerzum megadja neked azt, amit kérsz, de csak akkor, ha rezgésszinted megfelel gondolataid szintjének.

Ez volt számomra a vonzás legutolsó leckéje. Van azonban egy 5. szint is.

    Én úgy hívom, hogy VALÓSÁGBUBORÉKOK.
Sokan talán pozitívan gondolkodunk, jól használjuk a vonzási technikákat, de azt gondoljuk, hogy a körülöttünk élők tartanak vissza bennünket.
Elvégeztem Gerald O´Donell tanfolyamát és feltettem neki egy kérdést:
Mondjuk azt, hogy van egy verseny és a fődíj 10.000 $. 5-en vesznek részt ezen a versenyen, akik mind egyenlő szellemi erővel rendelkeznek. Mindannyian ugyanazt a feladatot végzik. Ki fog nyerni?

Gerald azt mondta, mindegyikük nyerni fog.
Kérdeztem, úgy érti-e, hogy mindegyikük 2.000 $-t nyer.
Nem. Mindegyikük 10.000 $-t nyer.
Azt mondtam, ennek nincs semmi értelme.
Gerald azt válaszolta: Mindegyikük a saját valóságbuborékában nyerni fog. Más szavakkal az Univerzum szét fog válni több Univerzumra.

Ezt nehéz volt elhinnem, de Gerald elmondta, hogy a tudósok szerint több billió, trilló univerzum létezik a mienk mellett. Az egyikben lehet, hogy tudós vagy, a másikban elnök. Több univerzumban létezünk és meg tudjuk alkotni a saját valóságbuborékunkat.
Tudom, hogy ez elég radikális ötlet, de hadd folytassam.

Néhány héttel a Gerald O´Donell-el folytatott beszélgetésem után Oregonban voltam Neale Donald Walsch óráján. Ő írta a beszélgetések Istennel c. könyveket. Neale szót ejtett a politikai rendszerről. Ez 2008 szeptemberében volt a McCain - Obama választások előtt. Neale is valami hasonlót mondott: Ha eljön az idő, lesz aki Obamára szavaz, mások Mc Cain-re. Mindegy kire szavazol, az Univerzum ketté fog válni. Lesz egy Obama- Univerzum és egy McCain-Univerzum. Attól föggően, mi helyes számodra.

Egy másik guru, aki ezt a nézetet osztja, Burt Goldman. Neki van egy kvantumugrás nevű programja a quantumjumping.com-on. Burt arra tanít, hogyan tanuljunk új képességeket azáltal, hogy összeköttetést létesítünk egy másik univerzumban lévő verziónkkal.

    Ahol most vagy, azt jelenti, hogy ebben a pillanatban a megértés ezen szintje felel meg neked. Én csak megosztom veled a megértés szintjeit úgy, ahogy én mentem át rajtuk életem során. Ha valaki kutatja az elme erejével történő teremtést, az végigmegy ezeken a szinteken. Minden szinten valami újat tanul és új bepillantást nyer, mely lehetővé teszi számára, hogy többet vonzzon be életébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails