Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

péntek, november 20

Az gazdasági helyzet miatti aggodalomról

Az aggodalom, olyan, mint egy hintaszék:
Talán úgy érzed, haladsz valahova, de végül kiderül, hogy ugyanott vagy, ahonnan elindultál.

Nem csoda, ha ebben a gazdasági helyzetben, a növekedô munkanélküliség mellett sokan aggódnak.

Sokan emlékszünk az elsô alkalomra, mikor hivatalosan bejelentették, hogy a gazdaság válságban van. Tudod-e, azonban, hogy a rákövetkezô reggelen a madarak felkeltek és énekeltek? Nem estek kétségbe, nem röpködtek aggódva ide-oda, abbahagyván az éneklést.


Nem. A pici madarak énekeltek és a nagy madarak is daloltak. Mindez egy csodálatos szimfónia volt.

Azt gondolhatod: "Joel, ez nagyszerû, a madarak dalolnak, meg minden... De figyelj már ide, a gazdaság válságban van!"

Figyeld, mit mond Jézus: " Nézd az egek madarait! Ôk nem vetnek, nem aratnak, nem gyûjtik pajtába a termést és a te égi Atyád mégis táplálja ôket. Te nem vagy-e náluk sokkal értékesebb? És melyôtök tud aggódással, félelemmel akár 1 mértéket termetéhez vagy egy idôegységet életéhez hozzáadni? És miért kellene félned ruházatod miatt? Figyeld a mezôk virágait és tanulmányozd, hogyan nônek: nem küszködnek, nem forognak. Elmondom neked, hogy még Solomon az ô nagyszerûségével sem volt olyan rendezett, mint ezeknek bármelyike. De ha Isten így öltözteti a mezô füvét, mely ma élô és zöld, de holnap kemencébe vetik, akkor nem öltöztetne-e téged sokkal jobban, te kishitû?
Ezért ne aggódj, ne félj azt mondván: "Mit fogunk enni?" vagy "Mit fogunk inni?" vagy "Mit fogunk felvenni?". Keresd az Ô királyságát, az Ô igazságosságát és mindezt összerakva meg fog neked adatni. Ne aggódj, ne félj tehát a jövô miatt, mert a jövônek meg lesznek a maga aggodalmai és félelmei!" (Máté 6:26-30, Bôvített változat)

Barátaim! Semmi sem új a nap alatt. Lehet, hogy akkor még nem voltak közgazdászok a recesszió fogalmával, de sokan aggódtak elôttünk is amiatt, hogy mit fognak enni, inni, felvenni, hol fognak lakni, hova küldjék gyerekeiket, hogyan fizessék ki ezt vagy azt. Isten azonban emlékeztet bennünket, hogy Ô gondoskodik a rét virágairól és az ég madarairól. Mennyivel vagyunk Mi értékesebbek számára?

Jézus annyira tisztán beszélt az aggódásról. Hány nappal hosszabbítjuk meg életünk az aggódás által? Magasabb leszel általa? Okosabb leszel? Eltûnnek a problémáid?
Az aggódás nem tesz jót nekünk! Ami jót tesz nekünk az, ha Istent nagyítjuk fel és nem a problémáinkat. A Biblia még azt is mondja: "Ne bosszankodj, az csak az ördöghöz vezet!"

Mit tegyünk hát? Bízzál Istenben, és dicsôítsd Ôt, mint ahogy azt a madarak is teszik! Tartsd szívedben a dicsôség ezen himnuszát! Amikor az ima felszáll, az áldás lejön hozzánk. Amikor aggódással töltöd idôd, nem hiszel igazán.

Az aggodalom azt mondja: "Nem fogok munkát találni. Sosem nyerem vissza nyugalmam."

A dicsôség himnusza azt mondja: "Atyám, köszönöm a gyôzelmeket, miket elhoztál nekem! Köszönöm kegyességed! Köszönöm, hogy jóra fordítod helyzetem!"

Egy dolog, amit megtanultam, hogy sosem lehet egyszerre aggódni és imádkozni is.

Nem mondhatod azt, hogy "Tudom, hogy trónusodon ülsz és mindig jóságos vagy. Mindig gyôzelemhez segítesz. Ott is utat nyitsz, ahol látszólag nincs kiút." - miközben aggódva arra gondolsz, hogy: "Nem tudom, hogyan fog mindez megváltozni:"

Ha imádkozunk, természetfölötti dolgok fognak megtörténni. A természetfölötti dolgok nem következnek be, ha aggódunk. Az aggodalom csak elrabolja örömöd.

Lehet, hogy úgy érzed, az aggódás eljuttat valahova, de csak az erôdet csapolja meg. Az energiánkra pedig szükségünk van az élet csatáinak megvívásához.

Isten egészen váratlanul megváltoztathatja a szituációt, mint ahogy azt Pál és Silas esetében tette, amikor börtönben voltak. Az éjszaka közepén kiszabadultak. Vajon azért szabadultak ki, mert sírtak, dühöngtek, rázták öklüket, panaszkodtak és elkeseredettek voltak? Nem. Ôk imádkoztak Istenhez és a börtön ajtaja kitárult.


Nem számít mit mondanak a hírek a tôzsdeindex zuhanásáról. Kelj fel minden nap óriási hittel, ôrizd meg boldogságod és imádkozz!

És ne feledd felnagyítani víziód! Aggódással ezt nem tudod megtenni. Még ha sokat is vesztettél a tôzsdén, Isten segíthet visszanyerni azt és még annál is többet. Nincs felsô határ Isten számára. Csak az korlátozhatja, ha nem hiszünk és hagyjuk, hogy az aggodalom megfosszon boldogságunktól és hitünktôl.

A Szentírás azt mondja Jeremiás 33:11-ben: ... Adj hálát a Mindenható Úrnak, mert az Úr jóságos, szeretete örök. Mert helyreállítom az ország gazdagságát olyannak, mint elôtte volt.- mondta az Úr."

Ez azt jelenti, hogy amikor felkelsz, imádkozz Istenhez. Hidd, hogy rendbehozza nyugalmad, megtakarításaidat! Hidd, hogy helyreállítja üzleti veszteséged! Istennek semmi sem lehet túl bonyolult. Minden, mit elvettek tôled, visszaszerezhetô. Isten minden bánatért duplán kárpótol. Csak az a kérdés, elhiszed-e, hogy valóban akarja.

Maradj reményteljes! Ne adj helyet szívedben az aggodalomnak!

Éljen a dal szívedben! És amikor reggel felkelsz és hallod a madarakat énekelni, jusson eszedbe, hogy imádkozz Istenhez ezekben a nehéz idôkben! Az egész világ az Ô kezében van és Ô tenyerén hord téged. Számára semmi sem meglepetés. Ha reményteli maradsz és imádkozol, Ô megmutatja erejét és nem fogsz csalódni benne!

(Joel Osteen)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails