Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

szombat, január 16

Lépj át a boldogság kapuján! (3/ 2. rész)




2. gyakorlat: A tanú

Helyezkedj el és csukd be szemed 5 percre! Fordítsd befelé figyelmed! Válts át gondolkodó emberi lénybôl gondolataid kívülálló, távoli, független megfigyelôjévé! Kezeld úgy gondolataidat, mintha tárgyak vagy egy elôadás részei lennének! Figyeld gondolatmeneted, a gyakran összefüggéstelen gondolatok egymásutánját! Ne elemezz semmit!

Tanulj meg átváltani a két állapot között: amikor gondolataidban benne vagy és amikor kívülállóként, teljesen passzívan szemléled ôket! Érezd a változást elmédben a két állapot közötti áváltáskor! Menj bele gondolataidba, majd húzódj vissza a megfigyelô szintjére!
Ismételd ezt egy ideig és meg fogod tapasztalni, hogy gondolataid egyre elszigeteltebbé válnak!

Növeld a gyakorlat hosszát kétnaponta 2-3 perccel, míg el nem éred a 20 percet!

A gyakorlat következô része: Amint figyeled gondolatmeneted, válassz ki egy érdekesnek tûnô gondolatot és merülj bele teljes figyelmeddel! Fókuszálj erre a gondolatra, amilyen hosszan csak tudsz, a többi gondolat kizárásával! Ha más gondolat megzavar, ne told el, hanem lásd elhaladni, mintha idegen dolog lenne tudatod számára!
Elsôre lehet, hogy még egy percig sem tudsz kitartani, de próbáld meg fokozatosan 7 percre növelni a gyakorlat hosszát!

A gyakorlat utolsó része a gondolatok kitörlése. Ezt úgy csináljuk, hogy egy sötét semmire koncentrálunk. Ha felmerül egy gondolat, képzeld el, hogy fehér fényt sugárzol rá! Képzeld el, hogy a fény feloldja ezt a gondolatot és a képernyô ismét elsötétül!
Próbáld meg 5 percig fenntartani ezt az állapotot! Kezdd 1-2 perccel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails