Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

szerda, február 10

Irányított környezet (3/ 1. rész)

Ebben a bejegyzésben Joel Osteen arról beszél, hogy miért ôrizzük meg hitünket és nyugalmunkat a nehézségek közepette is:

Szeretek minden héten valami vidámsággal kezdeni.
Hallottam egy párról, akik 60 éve házasok voltak. Valaki megkérdezte, hogy mi a titka sikerüknek. A férfi elmondta, hogy mindig tisztelettel bánt feleségével és a világban mindenhova elvitte. Azt mondta: A 25.-ik házassági évfordulón elvittem Kínába, Pekingbe.
Mindenki tapsolt. Valaki megkérdezte, hogy mit csinált az 50.-ik házassági évfordulón.
- Hát visszamentem és lefényképeztem. - válaszolta a férfi.

Arról akarok ma beszélni, hogy milyen irányított környezetben vagyunk.
Az élet néha úgy tûnik, kormányozhatatlanná válik. A dolgok összekuszálódnak az anyagiakban, egészségünkben, családunkban, de emlékeztesd magad arra, hogy még ha a körülményeim irányíthatatlanok is, Isten még uralja a helyzetet. Ha a dolgok nem a javunkra történnek, a tôzsdei árfolyamok zuhannak, a hurrikán rombol, rossz híreket kapsz egészségeddel kapcsolatban, értsd meg, ez nem lepi meg Istent. Isten még trónusán ül.
Vissza kell térnünk a béke szigetére. Nem kell stresszben élnünk, nem kell állandóan aggódnunk amiatt, hogy terveink nem jöttek be. Nem. Hinnünk kell továbbra is, tudván, hogy irányított környezetben vagyunk. Ez azt jelenti, hogy semmi sem történhet velünk Isten hozzájárulása nélkül.
Semmilyen betegség nem vethet véget életednek mielôtt teljesítetted volna küldetésed. Semmilyen anyagi nehézség nem tarthat vissza Isten adta végzetedtôl. Semmilyen személy, aki a múltban megbántott vagy a jövôben fog megbántani, nem tarthat vissza attól, hogy mindent megkapj, amire Isten teremtett.
Isten tudta, hogy miken fogsz keresztülmenni és a jó hír, hogy már elkészítette a gyôzelem tervét. Isten tudta, hogy kik fognak rosszat tenni veled és már megtervezte számodra a visszafizetést. Isten tudott minden csalódásodról és már megtervezte az új lehetôségeket. Isten tudott mindenrôl, amit elloptak tôled és már megtervezte a helyreállítást. Irányított környezetben vagy.

Arra gondolok, hogy amikor a tanítványok egy csónakban voltak és vihar kerekedett, Jézus nem esett pánikba. Ô volt az, aki azt mondta, szálljanak csónakba. Tudta, hogy jön a vihar és nehézségeik támadnak. Mit tett? Szólt a viharhoz. Azt mondta: Csendesedj el!
És itt a kulcs. A vihar engedelmeskedett neki. Ez azt jelenti számomra, hogy Isten uralja a helyzetet még viharaim idején is.

Ha nehéz idôket élünk, elveszítjük pénzünket a tôzsdén, szenvedünk egy párkapcsolatban, emlékeztesd magad arra, hogy Isten irányít nemcsak engem, hanem a vihart is. Ô uralja az anyagi nehézségeimet, házassági problémáimat. Irányított környezetben vagyok.
Felszabadító érzés felismerni, hogy bármi is jön ellenem, sosem lesz túl sok. Talán meglepetés számomra, de Isten számára nem az. Ô már eleve elrendelte, hogy túljuss rajta. Istennek már azokra a problémákra is van megoldása, amelyekkel még nem is rendelkezel. Csak higgyél és be fogsz sétálni végzetedbe!

Azt mondod: Joel, úgy tûnik, hogy a betegség vette át az irányítást. Rossz orvosi jelentést kaptam.
Legyen új látásmódod! Tudod ki áll mögötted? Tudod ki van a te oldaladon? Az Univerzum leghatalmasabb megalkotója ad neked hátszelet. Isten körbevesz teged kegyével. Felfegyverzett minden csatához. Ellátott tehetséggel, kreativitással, bölcsességgel, erôvel, határozottsággal. Mindened megvan, ami kell. Ha elbátortalanodsz, emlékeztesd magad rá, a sötétség erôi soha sem tudják megakadályozni azt, hogy Isten tervei megvalósuljanak. Hagy biztosítsalak, hogy be fogod teljesíteni küldetésed! Túljutsz minden akadályon, le fogod gyôzni ezt a betegséget, megszabadulsz ettôl a függôségtôl, a nem-elég földjérôl kilépsz és a több- mint-elég földjére lépsz be. Minden, amibe belefogsz, virágozni fog és sikerül.
Miért nem hagyod, hogy azok a magok gyökeret verjenek szívedben? Tudom, néhányan olyan dolgokkal néztek szembe, ami könnyen elrabolhatja örömetek, de Isten azt mondja, én a tenyeremen hordalak. Talán vihar kerekedik, fúj a szél, de én irányítom a vihart. Nem fogom hagyni, hogy lesújtson. Minden rendben lesz.

Ezt mondja Ézsaiás 43:2-ben: Keresztülmégy az áron, de nem merülsz el. Átmégy a folyókon, de nem árasztanak el. (Hagy tegyem hozzá: keresztülmégy a hurrikánon, de életben és egészségesen kerülsz ki belôle.)
Ézsaiás 43:2: Átmégy a tûzön, de nem égsz meg.
Az egyik fordítás úgy mondja: ... még füstszagod sem lesz.

Talán úgy érzed tûzben vagy, de Isten azt mondja, kijössz belôle. Azonban nem legyôzötten, megverten, félholtan, hanem sérülés nélkül és jobban, mint elôtte voltál. Vesd meg a lábad és mondd: Ennyi volt! Elég volt a depresszióból, félelmekbôl, aggódásból! Tudom, hogy van egy ellátóm, egy védelmezôm, irányított környezetben vagyok.



Láttam a hírekben egy riportot. Egy férfi filmet forgatott. Egy helikopterben volt az óceán felett. Ô volt a fôszereplô. Ebben a jelenetben ki kellet nyújtania valamit a helikopterbôl lent a csónakban ülôknek. A heli nagyon közel ereszkedett a vízhez. Olyan szokatlan légörvénybe került, hogy a pilóta elveszítette uralmát a gép fölött. A heli elkezdett körbe forogni és végül becsapódott a vízbe és azonnal süllyedni kezdett. Kb. 30 másodperc múlva a pilóta feje felbukkant. Mindenki megkönnyebbült, hogy életben van. A fôszereplônek azonban nyoma sem volt. 1 perc, 2,3,4 perc telt el és még semmi. Az emberek a legrosszabtól tartottak.  5 perc múlva azonban hirtelen felbukkant feje a vízben és ô is jól volt.
Késôbb elmesélte, hogy elvesztette eszméletét és amikor magához tért, nem tudott tájékozódni. Azt mondta, szeretne köszönetet mondani a megmentôinek. Különösen annak, aki a gallérjánál fogva kihúzta a roncsból és felnyomta a víz színére.
Az emberek figyeltek és megkérdezték: Mirôl beszél? Nem voltak ott mentôk, egyedül volt lenn.
A férfi arcán hatalmas könnycseppek gördültek le. Felnézett az égre és azt mondta: Akkor Istennek köszönöm, mert az ô keze emelt fel engem.

Mi a lényeg? Ha még nem jött el az ideje, hogy elmenj, nem fogsz elmenni. A sötétség minden ereje sem képes elvenni életed. Mindig Istené az utolsó szó.
Talán úgy tûnik, hogy ez a rák legyôz téged, de azt kell mondanod magadnak: Semmilyen betegség nem veheti el életem. Isten tenyerében vagyok. Irányított környezetben vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails