Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

vasárnap, február 14

Valentin nap tigrissel

   A mai nap nem csak azért fontos, mert a szerelmesek különös figyelmet fordítanak egymásra. Kínában ma egy 2 hétig tartó ünnepáradat vette kezdetét, az Újév ünnepe. Bennünket, európaiakat, ez annyiban érint, hogy belépünk a Tigris évébe, ami az ázsiai asztrológusok szerint azt ígéri, hogy álmainkat valóra váltja.

   A tigrist Kínában nagyon érzékeny, türelmetlen, kissé bizalmatlan, de nagyon bátor állatnak tartják. 2010-re erôt ad nekünk, ezért merjünk nagyban álmodni, mert a kozmikus energiák támogatnak!

   Hogy az év valóban sikeres legyen, erre a kínaiaknak következô titkos receptjük van: Az ünnepi fogást elôre elkészítik, hogy a kések, ollók az ünnep alatt a fiókban maradjanak, nehogy elvágják a szerencse fonalát.
Ezen kívül mindent szimbólikus virágokkal és gyümölcsökkel díszítenek: Az Újév napján virágzóbarka szerencsét hoz, éppúgy, mint a mandarin.

   Február 13.-án éjfél elôtt elhagyják az emberek házaikat és szimbólikusan magukkal viszik az óév nyomait. Ezután visszatérnek és kitárnak minden ablakot, hogy a szerencse beáramolhasson házukba.
Éjfélkor kezdôdik a 2-hetes ünnepség. A családok összeülnek, együtt fôznek, esznek, meglátogatják a rokonokat, barátokat.
Az egész február 28.-án egy hatalmas lampionos ünnepséggel ér véget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails