Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

kedd, február 16

Irányított környezet (3/ 3.rész)

    Emlékszem, amikor a 20-as éveim közepe táján volt egy olyan helyzet az üzletben, amit úgy tûnt sok idôbe, energiába és forrásba kerül kijavítani. Tudtam, hogy igazam van, de úgy látszott, az ügy nem halad elôre.
Egyik reggel azonban kaptam egy telefonhívást az egyik illetékestôl, aki elmondta, ô mindent elintézett. Nagyon megkönnyebbültem. Megköszöntem neki, és elmondtam, hogy hálás vagyok neki. Azt válaszolta: Joel, az késztetett igazán, hogy a nagymamám barátnôje ugyanabban az utcában lakott, ahol a te családod. Ô elmondta a nagymamámnak, hogy egyszer, amikor 10 éves körüli lehettél, bicigliztél az utcán. Ô éppen a szemeteskukákat vonszolta ki. Te leszálltál a biciglirôl és segítettél neki. Ez nagy hatással volt rám.
   Amikor elmondta ezt nekem, nem is tudtam mirôl beszél, nem voltam biztos benne, hogy rólam van szó, nem emlékeztem rá. Egy ilyen pici figyelmesség 20 év után is hatással volt az életemre. Nem volt véletlen. Isten tudja a véget a kezdettôl fogva, tudja mire lesz szükségünk a jövôben. Isten küldte oda az idôs hölgyet, nekem pont akkor kellett arra kerekeznem. Ha visszamegyek egy pohár vizet inni, ha a néni visszamegy felvenni a telefont, ma nem beszélnénk róla. Az Univerzum megalkotója irányította lépteim.
Azt hittem, csak véletlen volt, de megtanultam mára, hogy semmi sem történik véletlenségbôl. Irányított környezetben vagyunk. Ez azt jelenti, hogy nem véletlen találkozok veled. Isten rendelte el az idô megalapításakor, hogy életünk összefonódjon. Az én életem jobbá vált azzal, hogy veletek töltöm idômet. Erôt, bátorságot merítek.

   Ki tudja, hallasz valamit ma, vagy csak valamit érzel, ami évek múlva hatással lesz rád. Talán egyszer majd nehéz idôket élsz meg és Isten elôhozza ezt lelked mélyérôl és felismered, hogy pont erre van szükséged ahhoz, hogy tovább menj elôre.

   Kaptam egy hölgytôl egy levelet, aki New Yorkban elment az egyik elôadásunkra. Néhány évvel késôbb, egyik reggel nagyon korán felébredt, még az óracsörgés elôtt. Mikor felébredt, hallotta, amint a kislányunk egy dalt énekel az elôadásunk végén. Ez egy egyszerû kis dal, arról szól, hogy: Gyere úgy, ahogy vagy! Gyere, higgy! Gyere, fogadd be! Gyere és élj örökké!
Olyan tisztán hallotta. Látta, amint együtt állunk a színpadon. Hallotta Alexandra tiszta,ártatlan, pici hangját.
Feküdt az ágyban és béke árasztotta el. Félóra múlva csörgött a telefon. Az apja volt az. Csodálkozott, mert senki sem szokta ilyen korán felhívni. Az apja azt mondta: Csak arra akarlak emlékeztetni, hogy 3 évvel ezelôtt ezen a napon szólította el Anyát az Úr.
Pontosan 5:30-kor halt meg. Pontosan ekkor ébredt fel ezzel a dallal lelkében.

   Mirôl beszélek? Isten mindent elültetett benned, amire most és amire a jövôben szükséged lesz. Talán csak egy dalt hallgatsz vagy egy barátoddal beszélgetsz vagy a Bibliát olvasod és nem is gondolkodsz el rajta, de az a tény, hogy azért Isten elülteti lelkedben, mert tudja, hogy erôt fog adni neked az elôtted álló napokon. Istenünkkel nincsenek véletlenek.

   Olvastam az újságban egy cikket egy postásnôrôl.
Egyik nap egy csomagot délig ki kellett kézbesítenie. Általában csak 2 óra után ér erre a címre, ezért most meg kellett változtatnia az útvonalát.
Odaért a címre, egy 2-szintes apartmanház volt. Csöngetett, majd hátrébb lépett, várt, hogy valaki válaszoljon. Ekkor hirtelen a látóterében meglátta, hogy valami fentrôl zuhan felé. Ösztönösen kinyújtotta karjait és akár hiszed, akár nem, elkapott egy 1-éves kisbabát. A baba a fölsô szinten volt az anyja ágyában, az ablak nyitva volt. Az anya elfordult és a pici kigurult az ablakon. Az anya hisztériásan sikítva rohant lefele a lépcsôn. A postásnô megnyugtatta, hogy ô elkapta a babát, akinek még a haja szála sem görbült.
Megintrjúvolták a postásnôt, aki azt mondta: Csak annyit mondhatok, Isten küldött engem a megfelelô idôben a megfelelô helyre.

   Teljesen igaza volt. Csak Isten tud ilyet megkomponálni. Gondolj arra, hogy mennyi dolognak kellett egybeesnie! Ha nem lett volna nála ez a csomag, nem is lett volna ott. És mi volt a valószínûsége, hogy elég gyors lesz ahhoz, hogy kinyúljon és elkapja a babát? Érdemes lenne bevenni a texasi focicsapatba.;-) Ilyen emberekre van szükségünk.

   Arról akarlak ma biztosítani, hogy a véletlen helyzetekben is Isten irányítja lépteink. Mindegy, hogy milyen a kilátás, tudd, hogy Isten még uralmon van!

   A II. Világháborúban Eddy Rackonbaders kapitány repülôje lezuhant az óceánba. Idôben katapultált és beesett a vízbe. Egy roncsdarabba meg tudott kapaszkodni.
Nap nap után telt el reménytelenül. Az éhségtôl kezdett elgyengülni és már nem hitte, hogy sokáig bírja. Éppen amikor fel akarta adni, a semmibôl feltûnt egy sirály és leszállt a karjára. Megfogta és megette csontostól, mindenestôl. Ettôl nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is erôre kapott. Ebben a pillanatban tudta, hogy Isten ura a helyzetnek. Nem sokra rá megmentették és hazavitték. Mindenkinek elmondta, hogyan használta fel Isten ezt a sirályt arra, hogy megmentse életét. Kiderült, hogy sokkal nagyobb csoda történt, mint gondolta. Többszáz mérföldre volt a szárazföldtôl. A sirályok soha nem repülnek ilyen messzire a parttól, mert nem tudnának életben maradni. Hogy történhetett meg? Isten küldte oda a sirályt.

   Mirôl beszélek? Irányított környezetben vagyunk. Még ha az óceán közepén is kötsz ki, Istennek van terve. Vagy a gyakorlatban, ha a tôzsdei árfolyam 40%-ot zuhan, ha a benzin 4$, ha elveszíted legnagyobb ügyfeled, Istennek még akkor is van rá módja, hogy kielégítse szükségleteidet. Isten azt mondta, még a sivatagban is sikeressé tesz téged.
   Ha nehéz idôk járnak, ne bátortalanodj el! Higgyél! Ha zuhansz, ô már megszervezte a postást, aki elkap. Ha éhezel, ô már elküldte a sirályt hozzád. Ha valaki rosszat tesz veled, ô már felsorakoztatta neked a megtérülést. Ha visszaesel, ô már megtervezte a visszatérésed. Már elültette benned a megfelelô dalt. Már kijelölte az angyalokat, akik megóvnak téged a balesetben.
Ha felismered, hogy ilyen irányított környezetben vagy, akkor elmúlik a nyomás, megnyugodhatsz és élvezheted az életed, tudván, hogy semmi sem történhet veled Isten hozzájárulása nélkül.

   Tudom, hogy sokan közületek sok mindenen mennek keresztül. Könnyen válhatnál csalódottá, de arra kérlek, térj vissza a béke szigetére! Támadhat vihar, fújhat szél, de Isten azt mondja, Én a tenyeremen hordalak, minden rendben lesz. Talán kicsit köves, rázós lesz, de Istené az utolsó szó és ô azt mondja, ami a károdat akarja, azt én a javadra fordítom.

   Az az imám ma, hogy ne élj a kétségek árnyékában, mert a világegyetem megalkotója irányítja lépteid! A jövôdben felsorakoztatta a kiváltságokat, szerencsét, problémáid megoldását. Ô lesz a védelmezôd, ellátód, úttörôd.

   Ha hiszel minden nap, tudván, hogy ebben az irányított környezetben vagy, hagy mondjam el, mi fog történni - meg fogod látni Isten kiváltságának egy magasabb fokát! Magasabbra fogsz emelkedni, túljutsz minden akadályon, legyôzöl minden ellenséget és meglátod, minden álmod, minden vágyad, melyet szívedbe ültetett, meg fog valósulni, Jézus nevében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails