Ha tetszik, oszd meg másokkal is!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

péntek, február 12

Irányított környezet (3/ 2.rész)

Az Ótestamentumban egyszer egy hatalmas sereg támadott Izrael népére. Sokkal nagyobb és erôsebb volt náluk. Az izraelieknek látszólag nem volt esélyük ellenük. De minden alkalommal, amikor az ellenséges hadsereg megindult, Izrael népe már ott volt és várt rájuk. Amikor Északról akartak támadni, az izraeliek ott voltak és megverték ôket. Akárhogy próbálkoztak, nem tudtak fölénybe kerülni.
Végül az ellenség vezetôje azt mondta embereinek, hogy valaki áruló. Elôre ismerik minden szándékunkat. Ki az áruló?

Az egyik kapitány felszólalt: Nem tudom, hogy mondjam el, de egyikünk sem az. Egy próféta van Izrael fölött és amit te titokban súgsz, azt ô kikiáltja az egész hadseregnek.

Barátaim, nekünk van egy elônyünk. Isten uralja ellenségeinket. Tudja, hogy mit terveznek, ismeri következô lépésüket. Nem kell aggódnunk, mert bennfentes információink vannak.

Az ellenség parancsnoka méregbe gurult és azt mondta: Elfogjuk ezt az embert. Csoportok ezreinek adta ki parancsba, hogy fogják el ezt az embert.

Így tekint rád is az ellenség. Ha rád néz, nem csak téged lát, hanem minden erôt, ami mögötted van. Látja, hogy az Univerzum megalkotója áll oldaladon. Soha ne félj az ellenségtôl, ô fél tôled halálosan!
Talán valaki rosszat tesz ma veled és úgy tûnik ô van fölényben, úgy tûnik sosem fog megváltozni. Emlékeztesd magad: Nekem elônyöm van. Isten uralja ellenségeimet, megvívja értem csatáimat, ô a védelmezôm és csak idô kérdése és a dolgok a javamra fordulnak.

Szeretem a Szentírást, Héberek 10:23-ban azt mondja: Ne veszítsd el reményed, eljön a fizetés napja!
A nehéz idôkben gondolj arra, hogy a fizetség napja már úton van! Isten igazságos. Ha a helyes dolgot teszed, elvárod kegyét, Isten megfogadta, hogy visszafizeti neked. Vagyis azt mondja, ellenségeidet készteti visszafizetésre.
Ez olyan, mint az a kis idôs néni, akirôl hallottam. Valahol az ország belsejében élt. Olyan távol mindentôl, hogy a júniusi posta csak augusztusban ért oda.
Minden reggel kiment a kertjébe és köszönetet mondott Istennek, hogy él, hogy Isten minden szükségletét kielégíti. A szomszédja azt gondolta róla, hogy kicsit hibbant. Mindig gúnyt ûzött belôle, elmondta, hogy csak az idejét vesztegeti. Ô nem hitt Istenben.
Egyik reggel hallotta, amint a néni köszönetet mond Istennek, hogy a hétre való élelmiszerrel ellátja.Elhatározta, hogy megtréfálja. Elment a zöldségeshez, vett néhány zacskó zöldséget. Másnap korán reggel odaosont és a néni háza elé tette, majd elbújt a ház mellett. Amikor a néni kijött és meglátta a zöldségeket, elkezdett ujjongani: Istenem, megint megtetted! Hoztál nekem zöldségeket a hétre!
A férfi elôbújt rejtekébôl és csak nevetett: Én megmondtam, hogy csak az idôdet vesztegeted. Nem Isten rakta oda a zöldségeket, hanem én.
A néni erre még hangosabban ujjongott: Istenem, nemcsak hogy zöldségeket hoztál nekem, de még ki is fizettetted az ördöggel!

Barátaim, Isten uralja ellenségeinket. Nem kell kiegyenlítened, nem kell visszafizetned az embereknek, Isten a jóvátevôd. Ha a helyes úton maradsz, Isten még az ellenségeidet is arra használja, hogy megáldjon.

Emlékszel Mordecai-ra, aki Esztert bátorította a felemelkedésben? Volt egy másik férfi, akit úgy hívtak Haman. Ô a királynak dolgozott és nem kedvelte Mordecai-t. Mindig megpróbálta rossz színben feltüntetni. Mordecai azonban megértette ezt az elvet. Tudta, hogy irányított környezetben van és amíg teszi a helyes dolgot, a legtöbbet adja, addig Isten jóvátesz neki mindent.
Egyik éjjel a király nem tudott aludni és mondta az egyik szolgának, hogy hozza el neki a krónikát arról, ami abban az évben történt. Más szavakkal a történelem könyveket. Egészen véletlenül ott nyitotta ki az egyik könyvet, ahol arról írtak, hogy Mordecai nagy szolgálatott tett és ezzel megmentette a várost egy veszedelemtôl.

Ez nem volt véletlen. Isten késztette arra a királyt, hogy meglássa az igazságot. Ha hiszel, Isten a te életedben is azt láttatja a fônököddel, ellenôreiddel, ügyfeleiddel, amit ô akar, hogy lássanak. Isten olyan dolgokat tud elôidézni, amit mi magunktól nem lennénk képesek. Ezt hívják Isten kegyének. Isten kegyének egyetlen érintése évekkel visz elôre. Kegyének egyetlen érintése bérlôbôl bérbeadóvá változtathat. Vagy Józsefhez hasonlóan a börtönbôl a palotába kerülhetsz. Vagy az üzlet alkalmazottjából az üzlet tuladonosává válhatsz.


Másnap a király magához hívatta Hamant: Mit javasolsz, mivel dicsôítsünk valakit, aki igazán nagy szolgálatott tett?
Haman azt hitte, a király róla beszél. Azt mondta: Királyom. Úgy gondolom, királyi palástot kellene ráadnunk, beültetjük egy trónusba és végigvisszük az utcákon. Trombitákat kellene megfújni és kikiáltani mindenkinek, hogy milyen nagyszerû ember.
Haman azt gondolta, szerencsés napja van. A király így szólt: Ez tetszik nekem. Nagyszerû ötlet. Megparancsolom neked, hogy hozd el Mordecait és tedd meg vele azt, amit mondtál! Végigviszed ôt az utcákon és kikiáltod dicsôségét a királynál.

Jóvátételrôl beszélsz? Isten nemcsak hogy visszafizet, hanem ellenségeiddel fizettet vissza. Azok, akik rólad beszélnek az irodában, akik rossz színben akarnak feltüntetni, akik kinevetnek, ha hibázol, Isten arra használja fel ôket, hogy elôléptessen téged.
Ezért nem kell kiegyenlítened, nem kell visszafizetned, maradj magasabb szinten! Hagyd, hogy megvívják neked a csatákat, tudván, hogy a fizetség napja közeleg!

Mit jelent irányított környezetben lenni? Azt jelenti, hogy az életben semmi sem véletlenül történik.
Nem véletlenül kaptad meg ezt az állást, házasodtál össze ezzel az emberrel, nem véletlenül vagy itt ma. Az Univerzum megalkotója irányította lépteid. Egész úton Isten komponálta életed minden részletét. Ha fel tudnánk emelni a függönyt és a színfalak mögé tudnánk nézni, látnánk, amint Isten bábukként mozgatja a jeleneteket. Szervezi a dolgokat, hogy a megfelelô idôben a megfelelô helyen légy.
Nem csak véletlenségbôl mégy dolgozni minden nap - a végzet embere vagy. Mielôtt megszülettél, Isten már tervet készített életedre. Küldetésed van, amit teljesítened kell. Jó hír, hogy Isten már felsorakoztatta a megfelelô embereket, helyeket, lehetôségeket. Olyan emberekkel találkozol, akik valamilyen módon jelentôséget kapnak életedben, ha csak 20-30 év múlva is.


1 megjegyzés:

  1. Igaz ahogy elolvastam magamra ismertem ezek a dolgok igazan megtortentek velem is .
    boldog vagyok mert ugyerzem a leirtak alapjan e a szoveget szemelyesen nekem kuldte Isten.
    Aldott legyen az O neve mindorokke.
    Hiszek te benned ISTENEM ,remelek benned es mindennel jobban szeretlek teged.
    Koszonom hogy mindig nevelsz es orokke velem vagy! ALDALAK JO URAM!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails